Talentovanim gimnazijalcima potrebna pomoć da otputuju na takmičenje u Hjuston

- -
0

Nedavno je u Sloveniji ekipa kragujevačkih gimnazijalaca, mladih programera, “PKGGang”, osvojila prvo mesto u svojoj kategoriji. Takođe, mladi Kragujevčani su bili i najbolje plasirana srpska ekipa na takmičenju. Na osnovu tih rezultata dobijena je pozivnica za učešće na Svetskom prvenstvom FLL u SAD. Međutim, da bi otputovali sredinom aprila u Hjuston, neophodna im je finansijska pomoć.

Šampionsku ekipu “PKGang” čine Anja Mijailović, Marta Špica, Ivan Grego (učenici VIII razreda Prve kragujevačke gimnazije) i
Dunja Mihajlović, Milica Todorović, Milutin Milojković i Mihailo Šundović (učenici I razreda).

Sa učenicima iz tima, od septembra 2018. godine, radila je Katarina Veljković, nastavnica računarstva i informatike. Zajedno sa njom u realizaciji timskih aktivnosti radile su i profesorke Ljubica Mudrić-Staniškovski, Ana Stanković i Marina Jelenić.

“Sada pozivam sve da nam pomognu, i da se trud i rad ove dece isplati. U Hjustonu PKGang #PKGang007 neće predstavljati samo školu, nego i grad i zemlju. Hajde da pokažemo da zajedno možemo da pošaljemo Milutina, Mihaila, Anju, Ivana, Martu, Dunju i Milicu na FLL šampionat”, napisala je na svom fejsbuk profilu Katarina Veljković, jedna od najboljih profesorki na svetu, sudeći po prestižnom Global Teacher Prize konkursu.

Kragujevački tim radio na projektu Food – inhalator. U pitanju je uređaj kojim se pojačava ukus hrane ubrizgavanjem mirisa hrane u nosnice astronauta ili osobe koja ima oslabljena čula ukusa i mirisa.

Svi koji žele da pomognu to mogu učiniti uplatom donacije na račun: 840-1844760-86 (koji se vodi kod Uprave za trezor)

Inače, ekipu koja bi trebalo da putuje u Hjuston čini 12 članova, učenika i profesora. Za registraciju učesnika, prevoz, vize, smeštaj i hranu  potrebno im je oko 16 hiljada evra.

Nema komentara

Odgovorite