Taksisti traže povećanje cena usluga

- -
3

Taksisti Kragujevca koji nisu saglasni oko jedinstvene ekonomske cene taksi prevoza u gradu, danas su protestvovali ispred zgrade Grada, nakon čega su se sastali sa članom Gradskog veća za komunalnu privredu Zoranom Jovanovićem, načelnikom Gradske uprave za inspekcijiski nadzor, Dušanom Župljanićem i saobraćajnim inspektorom za saobraćaj i puteve, Slađanom Stević i izneli svoje zahteve i razlog nezadovoljstva.

Sastanku su prisustvovali predstavnici taksi firmi udruženih u Sindikat taksista Kragujevca “SITAK“ koji smatraju da cena taksi prevoza u gradu nije korektna i da je neophodno da se poveća. S druge strane, predstavnici taksi firmi izrazili su nezadovoljstvo i zbog “divljih“ taksista koji pokrivaju određene gradske linije, naplaćujući pri tom cenu prevoza po ceni javnog gradskog prevoza čime ugrožavaju rad registrovanih taksi vozila.

Najnižu ekonomsku cenu taksi usluga formirao je stručni tim prema prosečnoj vrednosti automobila, starosti vozila, uključujući sve relevantne parametre kao što je prosečna cena, porez, servisiranje vozila. Poskupljenje goriva, promena kursa evra uslovljava i promenu cene taksi usluga i to je moguće rešiti na sledećoj sednici Gradskog veća – istakao je Zoran Jovanović, član Gradskog veća i dodao da rešavanje pitanja “divljih“ taksista podrazumeva uključenje inspekcijske službe ali i nadležnih republičkih organa, radi sankcionisanja i uklanjanja takvih vozila iz saobraćaja.

Na sastanku održanom u zgradi grada, između predstavnika grada, nadležnih službi i predstavnika udruženja “SITAK“, dogovoreno da u ponedeljak, 3. decembra predlog se dostavi pismeno.

3 Komentara

  1. xaaxaxaa slepci podignite jos malo cene i vozicete se sami u svojim taksi vozilima jer kragujevac nema vise para da se vozi ni autobusom a kamoli taksijem !!!!

Odgovorite