Taksisti predali zahteve Poreskoj upravi

- -
0

U Beogradu je održan protest članova Ugovorne taksi komore Srbije. Taksisti su na ulicama stvorili gužve ali nisu blokirali saobraćaj. Istovremeno, oko sto taksi prevoznika sa teritorije grada Kragujevca, Batočine, Požege, Arilja i drugih mesta organizovano je predalo Zahteve za usaglašavanje poreskog duga nadležnoj Poreskoj upravi u Kragujevcu.

Taksisti traže da se revidira način na koji država želi da naplati dug za porez. Kako je navedeno u saopštenju dostavljenom medijima zakazan je satanak sa direktorom Poreske uprave u Kragujevcu kako bi se kroz dijalog došlo do prihvatljivog rešenja.

“Taksi prevoznici su spremni da stvarni deo dugovanja izmire, ali je neophodno da država sprovede određene mere, radnje i postupke i na taj način omogući uslove za to”, piše u saopštenju.

Taksisti tvrde da je od strane Poreske uprave jedan deo preduzetnika diskriminisan u odnosu na ostale. U toku je selektivna finansijska odmazda, ocenjuju taksisti.

Članovi Ugovorne taksi komore Srbije su, tokom protesta u Beogradu, za RTS rekli da je njihov glavni zahtev da se ne donese Zakon o drumskom prevozu putnika i da se izbaci član zakona koji govori o taksi delatnosti.

Navode da su oni za to da se posebnim zakonom uredi taksi delatnost u Srbiji i da nema potrebe da to bude deo zakona o drumskom prevozu putnika.

Nema komentara

Odgovorite