Taksisti pozvali ministarku Zoranu Mihajlović da reši problem

- -
0

zorana mihajlovic

Danas od 13.30 sati, kragujevački taksisti nastaviće protestne vožnje, započete 25. novembra, na standardnoj trasi, od „Sajmišta“, preko Lepeničkog bulevara, „27 marta“ i Nikole Pašića, do ulice Dr Zorana Đinđića, u cilju suzbijanja nelegalnog prevoza „po ceni autobuske karte“.

Iz SITAK-a najavljuju da će se protest proširiti i na ostale prevoznike sa teritorije grada Kragujevca i cele Republike Srbije.

– Kontaktirali smo Vulović Transport iz Kragujevca, Janjušević Transport iz Kragujevca i Konvoj Transport iz Gornjeg Milanovca. Prethodno navedeni će nam se pridružiti u našim nastojanjima da više ne postoji nelegalan prevoz putnika. Upućujemo javni poziv svim prevoznicima koji su ugroženi od strane ovog vida nelegalnog prevoza putnika da nam se pridruže u našem protestu. Apelujemo na ministarku saobraćaja, Zoranu Mihajlović, da ozbiljno i analitički priđe ovom problemu i tražimo od svih državnih institucija da daju udela u suzbijanju ovog vida nelegalnog prevoza putnika. Zorana Mihajlović je već u javnosti iznela da je minus u budžetu RS oko sto miliona evra zbog postojanja ove anomalije. Smatramo da ima mesta za reakciju i Ministarstva policije i Ministarstva pravde – navodi se u saopštenju SITAK-a.

Taksisti su i premijeru Aleksandru Vučiću uputili pitanje „da li nekome odgovara da budu uništeni legalni prevoznici sa teritorije naše države?“, uz napomenu da samo žele da budu redovni poreski obveznici i da daju doprinos prosperitetu naše države.

Nema komentara

Odgovorite