“Svet oko nas” – podržite AIESEC-ov projekat

- -
0

svet oko nas„Svet oko nas“ je projekat lokalne kancelarije AIESEC-a u Kragujevcu čiji je cilj edukacija mladih o ekološkim i društveno-socijalnim problemima u našem društvu, a koji ova organizacija planira da realizuje kroz tri faze od početka jula do kraja oktobra, uz pomoć učenika osnovnih i srednjih škola i studenata svih dvanaest fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Aktivnosti ovog projekta bile bi realizovane u sledećim gradovima: Kragujevac, Kraljevo, Jagodina, Kruševac, Kladovo, Čačak, Vrnjačka Banja i Užice.

Prva faza projekta je nacionalni projekat AIESEC-a Srbija – „Život bez granica“. Projekat je zamišljen tako da na nacionalnom nivou uključi osam stotina srednjoškolaca iz Srbije koji će slušati edukacije i učestvovati na grupnim radionicama na temu tolerancije i drugih društevno-socijalnih tema, a nakon čega bi zajedno sa projektnim timom i internacionalnim studentima na razmeni osmislili i realizovali konkrente aktivnosti koje mogu da doprinesu rešavanju problema u našim zajednicama.

AIESEC Kragujevac ovaj projekat planira da realizuje u Kragujevcu, Jagodini i Kraljevu na temu tolerancije i zaštite životne sredine i da uključi dve stotine srednjoškolaca iz ovih gradova i petnaest internacionalnih studenata na razmeni iz petnaest različitih zemalja. Pored rada sa delegatima, članovi AIESEC-a Kragujevac će organizovati seminare i edukacije na temu aktivizma i liderstva za internacionalne studente na razmeni i osmisliti akcije koje oni mogu pokrenuti u svojim zajednicama nakon povratka iz Srbije, radi poboljšanja kvaliteta života i u njihovim zajednicma. Takođe, “Globalno selo” deo je ove zamisli, kao i humanitarne i ekološke akcije kao što su prikupljanje stvari i novčanih sredstava za one kojima je to najpotrebnije, ekološko čišćenje zagađenih delova grada i simbolično pošumljavanje parkova.

Druga faza projekta je projekat AIESEC-a Kragujevac – „Aktivno do promena“ i namenjen je za učenike osnovnih škola. Realizacija ovog projekta uključiće četiri stotine učenika osnovnih škola i petnaest internacionalnih studenata na razmeni koji će učestvovati na kampovima na kojima će se baviti problemima kao što su: nekontrolisano zagađivanje naše okoline, maloletnička delikvencija, zloupotreba alkohola i narkotika među maloletnicima, seksualno prenosive bolesti i rasna, nacionalna i verska netrpeljivost.

Treća faza projekta je projekat AIESEC-a Kragujevac – „Seminar mladih lidera“ koji je namenjen studentima. U ovu fazu projekta biće uključeno četiri stotine studenata. „Seminar“ je planiran kao jednodnevna konferencija koja će se u šest navrata održati u svih šest gradova u kojima postoje fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, a to su: Kragujevac, Kraljevo, Čačak, Jagodina, Užice i Vrnjačka Banja. Cilj ove faze je da se kroz rad i učestvovanje u različitim radionicama i panel diskusijama podstakne liderstvo kod mladih ljudi i da se unaprede njihove liderske veštine.

Edukacija mladih o ekološkim i društveno-socijalnim problemima u našem društvu, pokretanje akcija za rešavanje istih problema, internacionalna razmena studenata, predstvaljanje Srbije mladima iz raznih delova sveta na najbolji mogući način i podsticanje liderstva kod mladih… Sve je to stvarno važno, a kako biste pomogli ovim mladim ljudima da svije ideje iznesu do kraja, na sajtu stvarnovažno.org možete se detaljnije informisati o projektu i glasati za njihovu ideju. Do kraja glasanja ostao je još samo jedan dan.

Nema komentara

Odgovorite