Svečana dodela diploma i nagrada na Medicinskom fakultetu

- -
0

Fakultet Medicinskih nauka u Kragujevcu danas će u 12 sati svečano dodeliti diplome i nagrade svojim studentima. Ceremonija se tradicionalno održava kao deo proslave Dana fakulteta koji ove 2012. godine slavi 35 godina postojanja.

Toga dana diplomu doktora medicine primiće 156 studenata, a diplomu magistra farmacije njih 60. Diplomu strukovnog terapeuta primiće 41 student, i isto toliko strukovnih medicinskih sestara i tehničara. Diplomu će primiti i troje magistara i 22 studenta specijalističkih studija, a prema tradiciji, biće nagrađeni i najbolji studenti po godinama.

Ove godine upisana je i treća generacija studenata integrisanih akademskih studija stomatologije i otvorene su nove kliničke prostorije na tom programu čime su kompletirani svi uslovi za formiranje kvalitetnih stručnjaka u oblasti stomatologije.
Fakultet Medicinskih nauka u Kragujevcu sa velikom pažnjom prati svaku generaciju studenata i diplomaca radi provere mera preduzetih na stvaranju vrhunskih uslova za školovanje. Broj studenata koji se upisuju na studijske programe višestruko je manji nego ranijih godina, sa ciljem selekcije najboljih kandidata. Time je omogućen rad u malim grupama sa većom pažnjom posvećenom svakom studentu i značajno je poboljšan kvalitet nastave. Broj studenata koji se upisuju u prvu godinu integrisanih akademskih studija medicine poslednjih godina je 96, što je skoro duplo manje nego pre jedne decenije, integrisane akademske studije farmacije upisuju 84 studenta, a stomatologije 24 studenta. Svi studenti prve godine ova tri programa upisuju se na školovanje o trošku budžeta, a ostanak u tom statusu zavisi od njihovog uspeha.

Nema komentara

Odgovorite