Sve je spremno za JAZZANJE! (Program)

- -
0

Kragujevačka džez publika je već naviknuta da će poslednjih dana oktobra uživati u zvucima najboljih džez bendova, koji su u samom vrhu svetske džez scene. Organizatori ove godine u to ime najavljuju pravu pravcatu džez rapsodiju na XIX JazzFestu.

Majstori improvizacije, autorski bendovi i originalne kompozicije, savremeni džez i klasična muzika, avangarda i uzbudljivi fjužn…

Interesantan program, atraktivni i autentični izvođači, džezeri, koji donose duh Francuske, Nemačke, Austrije, Kanade, Mađarske i Srbije, učiniće da džez, koji će se ove jeseni čuti u Kragujevcu, bude rapsodija širokog dijapazona ritmova, stilova i pozitivnih vibracija.

Prve večeri nastupaju Rémi Panossian Trio iz Francuske i Schime Trio + One iz Srbije. Francuski trio će posle 3 albuma i 300 koncerata održanih širom sveta zasvirati i u Kragujevcu, a iste večeri i domaći autorski bend u čijem su sastavu čak dva Kragujevčana, čuveni pijanista Sava Miletić i bubnjar Predrag Milutinović.

Trio cimbaliste Mikloša Lukača iz Mađarske donosi srednjoevropske vibracije i duh Budimpešte, dok će sestre Ingrid i Kristin Jensen sa svojim projektom “Infinitude” dočarati “Beskrajnost” na trubi i saksofonu.

Ženski trio pod vođstvom nemačke pijanistkinje Julije Hilsman, najprofilisanije džez muzičarke sadašnjice i atraktivni fjužn kvartet Kompost 3 iz Austrije, začiniće završnicu ovogodišnjeg, XIX IJFK -a.

Publika će biti u prilici da od 26. do 28. oktobra uživa u 6 koncerata. Svi koncerti glavnog programa održaće se na Velikoj sceni Knjaževsko – srpskog teatra sa početkom u 20 časova.

U foajeu Knjaževsko – srpskog teatra nakon koncerata planiran je Jam Session.

Za sve informacije, možete posetiti zvanični sajt Internacionalnog JazzFesta Kragujevac.

GLAVNI PROGRAM

PETAK 26. OKTOBAR 2018. GODINE
Rémi Panossian Trio, Francuska
Schime Trio + One, Srbija

SUBOTA 27. OKTOBAR 2018. GODINE
Miklós Lukács Trio: Cimbiózis, Mađarska
Infinitude: Ingrid & Christine Jensen, Kanada

NEDELJA 28. OKTOBAR 2018. GODINE
Julia Hülsmann Trio, Nemačka
Kompost 3, Austrija

Nema komentara

Odgovorite