Sutra tribina “Mladi sa invaliditetom u visokom obrazovanju”

- -
0

Ekonomski fakultet KragujevacSutra u periodu od 14 do 15.30 sati u Svečanoj sali Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, u organizaciji Centra za celoživotno učenje, savetovanje i karijerno vođenje, biće održana tribina na temu “Mladi sa invaliditetom u visokom obrazovanju”.

Na tribini će govoriti: Nataša Jevtović (Udruženje studenata sa hendikepom Kragujevac), Sanja Ćurčić (Udruženje studenata sa hendikepom Kragujevac), Sead Bukvić, (Opštinsko udruženje “Povetarac” Sjenica i alumnista Open World programa) i Zlatko Jusufović (Opštinsko udruženje “Povetarac” Sjenica).

U Srbiji su doneti zakoni koji regulišu položaj osoba sa invaliditetom uopšte i pristup osoba sa invaliditetom visokom obrazovanju. U kojoj meri se ovi zakoni primenjuju i koje su ključne prepreke na koje osobe sa invaliditetom nailaze u nastojanjima da ostare svoja prava? Ako imaju pravo na besplatno studiranje, da li to pravo mogu da ostvare? Mogu li da na ravnopravan način fizički pristupe instituciji visokog obrazovanja? U kojoj meri i na koji način studenti i zaposleni na fakultetima razumeju položaj, prava i sposobnosti osoba sa invaliditetom? Ovo su samo neka pitanja na koja će govornici na tribini pokušati da odgovore.

Nema komentara

Odgovorite