Sutra plivanje za krst časni na jezeru u Šumaricama

- -
5

krst_casni_2012Sutra će u 12.45 sati biti održano plivanje za krst časni, na jezeru u Šumaricama.

Ovogodišnja manifestacija, jedanaesta po redu, biće realizovana u organizaciji Svebor družine “Šumadija” pod pokroviteljstvom gradske uprave, uz podršku šumadijske eparhije.

Za krst časni plivaće 33 plivača iz Kragujevca i drugih gradova centralne Srbije, starosti od 18 do 55 godina života, od kojih se 22 nisu ranije takmičila u plivanju za krst časni.

Neposredno pre takmičenja, vladika šumadijski Jovan i administrator žički Jovan, služiće moleban.

Plivanje za krst časni je tradicionalni običaj koji se održava na Bogojavljenje, čije je negovanje u Srbiji po odluci Adolfa Hitlera prekinuto 1941. godine, sve dok 1998. godine ovu svetkovinu ne obnavlja Svebor.

5 Komentara

 1. Ne znam koji je izvor Vasih informacija, ali zbog pogresne informacije koju ste preneli, pored ostalih i Vi, polovina posetilaca koji su zeleli da prisustvuju ovom dogadjaju, su zakasnili.
  Umesto u 12.45, kako ste vi najavili, sve je pocelo sat radnije, u 11.45.
  Ovakvim, netacnim informacijama, gubite kredibilitet i posetioce.

  Pozdrav,
  Ivica

 2. Organizatori su greskom poslali tu satnicu koja je kasnija objavljena u vecini medija.
  Izvinjavamo se svim citaocima zbog te greske.
  Nasi posetioci znaju da radimo u sluzbi gradjana i da se trudimo da im prenesemo sto vise informacija iz grada, ali i greske se desavaju, iako nije nasom krivicom.

  • “Organizatori su greskom poslali tu satnicu koja je kasnija objavljena u vecini medija”

   U ime organizatora plivanja za Krst časni, Svebor družine “Šumadija” iz Kragujevca, moraću da demantujem ovu informaciju. U satnici koju su dobile sve medijske kuće jasno pise: 12.oo – Početak službe Božije, čime i počinje sama manifestacija i to je lako proveriti jer se satnica godinama nije menjala.

   Nenad Milosavljevic

Odgovorite