Sutra plivanje za “Krst časni”

- -
1

Na jezeru u Šumaricama sutra će u 12 sati biti održana manifestacija Plivanje za Krst časni. Prvo će biti održano Bogosluženje dok se oko 12.30 očekuje početak takmičenja. Tokom ove versko-sportske manifestacije 33 plivača preplivaće 33 metra što simbolično predstavlja 33 godine koliko je imao Isus Hrist kada je stradao.

Prvi takmičar sa spiska, po redosledu izvlačenja, Mladen Dončić, nije dostavio dokumentaciju pa će umesto njega plivati prva rezerva, Mladen Stošić. Najmlađi takmičar je Lazar Maksimović, koji je 2002. godište dok je najstariji plivač, Boško A. Dimitrijević, popularni Kapetan, rođen 1954. godine i pliva dvanaesti put za Krst časni. Ipak, najveći broj učesnika, njih 18, pliva prvi put ali među njima ima još onih koji imaju dugogodišnje iskustvo. Primera radi, šesti put takmiče se Miloš Glišić i Sava Radomirović, dok Filip Nedeljković i Nemanja Radovanović četvrti put učestvuju na ovoj manifestaciji. Za razliku od prethodnih godina, među plivačima ove godine nema devojaka.

Svi takmičari biće darovani poklonima koje obezbeđuju organizatori i pokrovitelji manifestacije, dok će pobednika posebno darovati Zlatara „Đani“, grad Kragujevac i Kolo srpskih sestara.

Zaposleni u Sportskom centru „Park“ sami lome led i raščišćavaju teren već danima i kažu da će sutra sve biti spremno za takmičenje. Ipak leda ima mnogo pored jezera tako da prisutni u publici koja će bodriti plivače treba da budu oprezni.

Manifestaciju Plivanje za Krst časni, uz pomoć donatora organizuje Sportski centar „Park“ i Gradska turistička organizacija dok su pokrovitelji Eparhija Šumadijska i Grad Kragujevac.

Plivanje za Krst časni u Kragujevcu organizovala je SVEBOR družina Šumadije u Kragujevcu od 2003. do 2014. godine. Organizator ove manifestacije od 2014. godine je Sportski centar „Park“.

1 komentar

Odgovorite