Sutra je Dečji karneval

- -
1

dečji karnevalNa Đurđevdan, Dan Grada, od 10.30 sati na trgu Radomira Putnika, na potezu od „Bezistana“ do „Cvetnog trga“ i Višnjićevom ulicom (između zgrada stare i nove Pošte), biće formirana kolona Dečjeg karnevala, koja će se nakon toga kretati Lepeničkim bulevarom, do Dvomostovlja kod Stare Skupštine, pa ulicom 27. marta, do bine kod „Krsta“.

Karneval će predvoditi bajkeri Moto kluba „Smak“, dok će na kraju kolone biti ćlanovi Udruženja ljubitelja „Fića“. U sredini kolone kretaće se, prema već predviđenom planu tri mobilna nosača zvuka i vozilo sa „Led“ ekranom, pošto deca, učesnici karnevala imaju koreografiju, koju su  uvežbali trenerima plesnih škola „Kazina“, „Link“ i „Dolls“. Kolona i program na bini, biće snimljeni i od montiranog materijala biće napravljen promo film, o Dečjem karnevalu, s kojim će GTO konkurisati na brojnim turističkim manifestacijama.

Od 12.30 sati na bini kod „Krsta“ odvijaće se program namenjen najmlađim učesnicima karnevala, ali i brojnim gostima. Program će trajati oko sat vremena, a počeće nastupom prvog kragujevačkog dečjeg hora „Amadeus“. Potom će najmlađe zabavljati mažoretkinje iz Bele Crkve i grupa malih mažoretkinja iz Leskovca. Nastupiće i brojne plesne grupe iz Kragujevca, „Fiesta“, sa disko i „Latino“ formacijama, Škola baleta „Aplauz“ sa koreografijom klasičnog baleta, Hip hop grupa „Queen of hip hop“, plesne škole „Kazina“, plesni klub „Link“ sa svojom Miks formacijom i „Mini Dolls club“ kao i „Disko dance duo“ i „Disko dance group“, plesnog kluba „Dolls“.

Ekskluziva ovogodišnjeg karnevala je folklorna grupa iz Palestine, „Medžana“, sa Univerziteta iz Jerihona, koja će učestvovati u defileu, ali će igre iz svoje zemlje pokazati i tokom nastupa na bini.

 Između nastupa plesnih grupa i folklora, binom će defilovati takmičari, koji su se u Turističkom informativnom centru, prijavili za pojedinačne, grupne i kolektivne maske, a stručni žiri će dodeliti nagrade.

Foto: GTO/Zoran Petrović

1 komentar

Odgovorite