Sutra 11. Đurđevdanski dečji karneval

- -
0

djurdjevdanski karneval z petrovic

U okviru proslave obeležavanja Dana grada, sutra će biti održan 11. Đurđevdanski dečji karneval, u organizaciji Gradske turističke organizacije „Kragujevac“.

Okupljanje učesnika povorke planirano je od 10 do 11 časova, u Glavnoj ulici, od raskrsnice Bulevara kraljice Marije i Kragujevačkog oktobra do raskrsnice ulica Kneza Miloša i ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića (od Velikog parka do Saborne crkve).

Povorka će krenuti oko 11 časova i kretaće se Glavnom ulicom, potom će skrenuti u ulicu 27. marta, pored zgrade Bezistana i trga Radomira Putnika do „Krsta“ i bine, gde će biti organozovan zabavni program i zbor za naljepše karnevalske maske. Program bi trebalo da počne oko 12 i traje do 14 časova. Planirano je zadržavanje kolone u kretanju na dva mesta i to na raskrsnici ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića sa ulicom Kneza Miloša (kod Tržnog centra „Abrašević“, odnosno Saborne crkve) i na raskrsnici Kralja Aleksandra I Karađorđevića i ulice 27. marta (kod Štafete), gde će grupe mažoretkinja izvesti kraći program.

Podsećamo da će najlepše maske biti izabrane u tri kategorije: pojedinačna, porodična i grupna, a svi zainteresovani mogu da se prijave još danas, do 20 sati, u Turističkom informativnom centru ili na telefone 034/335-302 i 034/301-306.

Najavljeni su i gosti iz Gračanice, Bele Crkve, Lazarevca, Lajkovca, Kruševca, Šapca, Paraćina i Batočine.

FOTO: Zoran Petrović

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite