Sumirani rezultati Direkcije za urbanizam u 2012.

- -
0

mirjana ciric direkcija za urbanizam 2Godina koja je na izmaku, za Direkciju za urbanizam, protekla je u znaku realizacije velikih poslova. I pored velike ekonomske krize i deficita u novim poslovima i ugovorima, u drugoj polovini godine, nadležni u Direkciji nadaju se da će uspeti da poslovanje u ovoj godini završe pozitivno, rečeno je na završnoj godišnjoj konferenciji za novinare koja je održana u ovom preduzeću.

Prema rečima direktorke, Mirjane Ćirić, u ovoj godini Direkcija je završila glavni projekat, projekat partera i stručni nadzor za Ambulantu br.4, dovršen je i glavni projekat za podzemnu garažu sa parterom za centralni gradski trg „Prodor“, a urađeni su i projekti za kotlarnicu i parking Medicine rada, Staru skupštinu, adaptacija motela „Jezero“, dogradnja angio sale i dečje hirurgije u Kliničkom centru i parter otvorenih bazena.

– Posao koji je nama najznačajniji i finansijski i referentno je posao konsaltinga koi je rađen za industrijske objekte u Grošničkom polju, i to je ugovor iz 2011. godine vredan preko pola miliona evra, čija realizacija je nastavljena i u ovoj godini. Posebno je značajno i to što radimo i druge poslove za „Fijat“. U ovoj godini odradili smo tehničku kontrolu preko 20 objekata. Tehnički prijem je završen za „Jonson Controls“ i oni uskoro prvi dobijaju upotrebnu dozvolu – kaže Mirjana Ćirić.

Glavni projekti, saobraćajnica sa projektima kišne kanalizacije i osvetljenja, rađeni su i za saobraćajnice koje predstavljaju prilaze „Fijatu“ i Grošnici. Od većih gradskih saobraćajnica Direkcija je projektovala Desankin venac do skretanja za Vinograde i deo od spomenika Nada Naumović do Slovačkog groblja. U toku je izrada projekta za preostali deo, od skretanja ѕa Vinograde do izlaska na put za Gornji Milanovac. Pored ovih poslova, Direkcija je radila na poslovima izrade planske dokumentacije mežu kojima su najznačajniji Prva izmena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Kragujevac 2015, Plan generalne regulacije „Centar-Stara varoš“. U toku je izrada planova detaljne regulacije za radnu zonu uz ul. Lepenički bulevar, Metino brdo, Aerodrom, saobraćajnicu od Južne obilaznice do ulaska u Zastavu, radnu zonu „Petrovac“.

– U 2012. godini, Direkcija je obeležila veliki jubilej – 50. godina postojanja i rada. U aprilu ove godine, jubilej je obeležen izložbom reprezentativnih radova u proteklom periodu i publikacijom koja je izašla iz štampe tim povodom. U Direkciji je ove godine osnovano novo odeljenje za projektovanje visokogradnje. S obzirom na to da se Direkcija od svog osnivanja nije bavila projektovanjem visokogradnje, zaposleno je novih šest inženjera različitih profila. Naredna godina svakako će biti mnogo teška jer godinu započinjemo bez velikih ugovorenih poslova – ocenjuje Mirjana Ćirić.

Nema komentara

Odgovorite