Studenti farmacije iz Nemačke u Kragujevcu

- -
0

Osmoro studenata farmaceutskog fakulteta iz Hamburga boraviće u Kragujevcu do 14. juna, u gostima studenata farmacije Univerziteta u Kragujevcu, u okviru TVIN projekta Evropske asocijacije studenata farmacije.

Pored učešća na radionicama i predavanjima, gosti će posetiti laboratoriju Galenike, Кlinički centar, znamenitosti Кragujevca, a predviđen je i izlet do Oplenca.

Tim povodom, član Gradskog veća za obrazovanje prof. dr Nedeljko Manojlović organizovao je svečani prijem.

– Proteklih godina imamo intenziviranu međunarodnu saradnju iz oblasti obrazovanja u našem gradu. Dolazili su nam profesori, učenici i studenti iz različitih zemalja, Rusije, Nemačke, Francuske, Poljske i drugih. Cilj ove posete je povećanje mobilnosti studenata i nastavnika i uspostavljanje bilateralne saradnje između obrazovnih institucija Кragujevca i obrazovnih institucija Nemačke – kazao je Manojlović.

Govoreći o prvim utiscima, svi nemački studenti uočili su veliko  gostoprimstvo, otvorenost i srdačnost, ali i da je Srbija jedna mešovita sredina koja može da ponudi mnogo više nego što se od nje očekuje.

– Ove posete su izuzetno važne za nas, ne samo što ostvarujemo nove kontakte sa sudentima iz drugih zemalja, već i zbog upoznavanja sa sistemima obrazovovanja van Nemačke – rekla je Felicitas Erdt, studentkinja iz Hamburga.

Inače, Tvin je jedan od najatraktivnijih EPSA (Evropske asocijacije studenata farmacije) projekata koji predstavlja bilateralnu razmenu studenata sa farmaceutskih fakulteta iz različitih evropskih država. Sastoji se iz edukativnog i društvenog dela i prilika je za upoznavanje novih ljudi, njihovih kultura, običaja, ali i usavršavanje i unapređivanje znanja iz oblasti farmacije.

Nema komentara

Odgovorite