Studenti dobili odgovor

- -
0

Kragujevački Bolonjci, studenti Fililoško-umetničkog fakulteta, dobili su odgovor od Ministrastva prosvete nakon što se fakultet obratio istom povodom peticije za uključivanje njihovih zvanja u prosvetna.

Iako su za sada uspeli makar za nešto da se izbore, a to je da nakon završenog mastera na svojim studijskim frupama mogu da predaju u osnovnm školama, studenti nastavljaju dalje svoju borbu protiv sistema koji ih ne priznaje kao kompetentne predavače. Studenti samo žele ono za šta su se školovali, a to je da mogu da predaju i u srednjim školama, naravno, a ne da se njihova dokumenta odbijaju kao ona koja “potvrđuju” zvanja nepotvrđena zakonom. Takođe, studenti žele da dobiju svoje diplome.

Ono što je sporno, to je što, iako akreditovan, studijski program Filuma nije uvrstio predmete na osnovu kojih studenti stiču “36 ESP bodova” iz oblasti pedagoško-psihološko-metodičkih predmeta. Kako bi zadovoljio kriterijum, fakultet će studentima umesto fakultativne nastave izdati potvrde sa spiskom predmeta koji su PPM (pedagoško-psihološko-metodički predmeti).

Nema komentara

Odgovorite