Stotine novih FIAT-a proizvedenih u Kragujevcu izgorelo u italijanskoj luci!(FOTO+VIDEO)

- -
0

U velikom požaru koji se dogodio u italijanskoj luci Savona izgoreo je veliki broj automobila a, pored skupocenih Maseratija, stradao je i veliki broj vozila FIAT 500L, koji se proizvode u Kragujevcu.

Kako navode lokalni mediji, požar u luci izbio je u utorak 30. oktobra oko 3:30 ujutru i zahvatio je stotine novih vozila među kojima su bili i automobili marke Maserati namenjeni izvozu na tržište Bliskog istoka.

Vatrenoj stihiji prethodila je oluja zbog koje je nivo mora u luci u Savoni porastao, pa je parking sa novim automobilima predviđenim za izvoz poplavila morska voda.

Kako su bili izloženi slanoj vodi, akumulatori u nekim od parkiranih vozila su eksplodirali, a jak olujni vetar doprineo je da se požar brzo proširi na stotine susednih automobila.

Zbog otežanih vremenskih uslova, vatrogascima nije bilo lako da obuzdaju vatrenu stihiju, a dodatnu pretnju predstavljale su povremene eksplozije automobila.

Lokalni mediji navode da je među izgorelim vozilima – koja se broje u stotinama – bilo najviše Maseratija, a na snimku posle požara vidi se i gomila potpuno uništenih FIAT-a 500L iz Kragujevca:

Porto Savona

Il maxi incendio nel porto di Savona che ha devastato 1000 auto, tra le quali molte Maserati#Savona

Posted by Savonanews on Уторак, 30. октобар 2018.

www.b92.net

Nema komentara

Odgovorite