Stipendije za učenike iz socijalno ugroženih porodica

- -
0

Sedamnaestoro učenika iz socijalno ugroženih porodica koji su ostvarili odličan uspeh i zapažene rezultate na regionalnim i međunaronim takmičenjima dobitnici su stipendija koje dodeljuje grad Kragujevac kao vid podrške u njihovom daljem školovanju.

Stipendisti su odabrani na osnovu javnog konkursa koji je Gradska uprava za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci sprovela u saradnji sa osnovnim i srednjim školama, a u skladu sa Strategijom razvoja socijalne zaštite grada Kragujevca za period 2010-2013. godine. Pojedinačni iznos stipendije je 50 000 dinara koji će biti isplaćen dvokratno, u prvom i drugom polugodištu ove školske godine.

Slavica Saveljić, predsednica Saveta za razvoj socijalne politike grada Kragujevca, danas je u zgradi Grada učenicima koji su odabrani na konkursu uručila prvi deo stipendija i čestitala na ostvarenim rezultatima.

-Mi smatramo da je obrazovanje jedan od ključnih načina da se prevaziđu mnogi životni problemi, i verujemo da sve socijalne usluge i pomoći treba da dođu na kraju, a da pre toga treba iskoristiti sve druge šanse koje nam se pruže. S obzirom na to da ste vi pokazali da ste izuzetni đaci, da imate puno talenata, puno želje da uspete u životu, mi smo odlučili da i ove godine to nagradimo – rekla je Slavica Saveljić.

Konkurs za dodelu stipendija učenicima iz socijalno ugroženih porodica grad Kragujevac realizuje već treću godinu, i svake godine dodeljuje veći broj stipendija. Ove godine je na konkurs stiglo 66 prijava, od kojih je 21 odbačena zbog neispunjavanja uslova konkursa.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite