Stipendije za najbolje učenike i studente

- -
0

vojo lojanica stipendijeNajbolji učenici srednjih škola i studenti fakulteta kragujevačkog Univerziteta, uključujući i Bogosloviju, u prisustvu članova GV Dobrice Milovanovića i Dragoslava Miloševića svečano su u zgradi Grada potpisali ugovore o stipendiranju iz Fondacije za lepšu budućnost «Jovo V.Lojanica».

Po preporuci fakulteta i srednjih škola izabrano je 17 učenika i studenata sa najboljim prosekom koji će u naredna tri meseca od ove fondacije dobijati po 3000 odnosno 5000 dinara za studente. Uz pauzu za vreme raspusta, stipendiranje će biti nastavljeno početkom nove školske godine.

Fondacije za lepšu budućnost osnovana je prošle godine i govoreći o motivima njegove porodice da formira dobrotvornu organizaciju, Jovo Lojanica je istakao da je putujući po svetu, stekao velika saznanja o tome šta je važno u životu čoveka i to projektovao kroz ideju šta sve mi stariji možemo učiniti da mlađi budu srećniji nego što smo mi u našem dosadašnjem životu.

Ako iko može da preokrene našu budućnost da bude bolja, to su darovita deca i predstavnici mlade generacije, a znam da 90 posto njih živi u lošim materijalnim uslovima i nemaju mogućnosti da se usavršavaju. Ove stipendije su više motivacioni i psihološki faktor, nego što je finansijski, kako bi ova darovita i vredna deca znala da imaju nekog ko misli i želi da ulaže u njihovo usavršavanje, naveo je Lojanica i najavio da će nastaviti da utiče na institucije i pojedince da kroz njih ulažu u budućnost.

Fondacija za lepšu budućnost do sada stipendirala je najbolje iz manjih i slabo razvijenih mesta u regionu i ima 70 stipendista, uključujući i 30-ak stipendista iz Rusije. Kragujevac je jedan od prvih većih gradova u Srbiji gde se uručuju stipendije, a ideja u narednom periodu je da se kroz razvijanje prijateljstava medju najboljima iz svih krajeva sveta i uzvratnim posetama gradi lepša budućnost i stvara nova generacija.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite