Stevanović: Pokretanje istrage atak na grad i investicije

- -
0

VerkoPovodom pokretanja istrage protiv četvoro gradskih funkcionera i rukovodilaca, pred Višim sudom u Kragujevcu, zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe položaja, gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović, izdao je danas saopštenje za javnost u kome se kaže:

„Pokretanje ove istrage direktan je atak na grad Kragujevac i na investicije od strane policije i tužilaštva. Po sistemu „piši prijave i vodi istragu za bilo šta“, oni u Kragujevcu nastavljaju sa akcijama izmišljanja i podmetanja. Nismo iznenađeni i očekujemo da pokrenu istragu za svaku investiciju, a garantujemo da je sve apsolutno urađeno po zakonu i da je čisto kao suza.

Rat koji mesecima unazad, ovde u srcu Šumadije, vodi kragujevačka policija zajedno sa kolegama iz Beograda i tužilaštvom – neprofesionalan je i nečastan čin koji nanosi ne samo materijalnu štetu nego narušava i stečeni ugled Kragujevca.

Tražićemo od državnih organa da u ovakvim slučajevima, koji su očigledno je više nego podmetnuti, da pomenuti tužioci i pripadnici policije budu pozvani na odgovornost. Upravo zbog toga grad Kragujevac podneće sutra krivične prijave protiv tih lica za nanetu štetu i podmetanja.“

Nema komentara

Odgovorite