Stevanović: Iza hapšenja stoje niže instance

- -
1

verko stevanovicČelnici gradske uprave Kragujevca sinoć su ponovo optužili deo kragujevačke policije i tužilaštvo za “podmetnuto hapšenje” Nebojše Vasiljevića.

Vasiljević je uhapšen 24. decembra zbog sumnje da je FK “Radnički” oštetio za oko pola miliona evra i posle 24 dana provedena u pritvoru za to krivično deloi braniće se sa slobode.

“Duboko sam ubeđen da iza ovoga ne stoje ni premijer, ni prvi potpredsednik vlade, već neko drugi, neke niže instance”, rekao je gradonačelnik Veroljub Stevanović na vanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj povodom ukidanja pritvora Vasiljeviću.

Konferenciju je direktno prenosila lokalna televizija, a pored predstavnika medija prisustvovali su odbornici Skupštine grada i direktori javno-komunalnih preduzeća, za koje je, u to vreme bio koktel.

Naglasivši da je gradska uprava “možda pionir u razotkrivanju nezakonitosti u radu policije” , Stevanović je poručio da građani mogu da očekuju “beskrupuloznu borbu za ljudska prava” i za “raskrinkavanje kriminala u policiji i tužilaštvu”.

“Nećemo se smiriti sve dok se ne procesuiraju kvazipolicajci”, rekao je Stevanović.

On je najavio okupljanja građana zbog toga što, kako tvrdi, policija nezakonito prati, prisluškuje i snima.

Na konferenciji je govorio i Vasiljević koji je naglasio da će nastaviti da se bori za ekonomski razvoj grada, ali i da od “ovog trenutka počinje borbu protiv torture policije i tužilaštva”.

U delu predviđenom za pitanja, novinarka jedne beogradske televizije upitala je Stevanovića zašto konferenciju za novinare nije odvojio od koktela za odbornike i direktore preduzeća, a gradonačelnik je odgovorio: “Moja skromna pamet je odlučila ovako”.

Stevanović je potom ušao u polemiku sa pojedinim predstavnicima medija govoreći da “treba da se bave istraživačkim radom u vezi sa nezakonitostima u radu policije”.

Dok je Stevanović odgovarao, pojedinci su novinarima dobacivali da rade za policiju.

1 komentar

  1. Aha, sad su krive “niže instance”, verovatno portiri, obezbedjenje, kafe kuvarice, spremačice. Oće oni da prave te zvrčke.

Odgovorite