Stanovi za mlade naučnike do kraja juna

- -
0

nebojsa zdravkovic

Izgradnja 210 stanova za mlade naučne radnike u Kragujevcu biće završena najkasnije do kraja juna ove godine. Radovi su u završnoj fazi, a u toku je postavljanje podova, sanitarija, delovi stolarije kao i uređivanje ambijenta oko objekata.

Zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković i član Gradskog veća za prostorno planiranje, urbanizam i izgradnju Veroljub Trifunović, obišli su juče gradilište.

– Stanovi za mlade naučne radnike pored Centra izvrsnosti predstavljaju jednu od najvećih investicija u domaću naučnu infrastrukturu u poslednjih nekoliko decenija. Osim velike finansijske vrednosti ima još veću vrednost, jer pruža mogućnost mladim naučnim radnicima da ostanu u svojoj zemlji, u svom gradu i radom i znanjem pomognu razvoju. Kragujevac će po završetku ovih projekata dobiti poziciju centra znanja u ovom delu Evrope – rekao je zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković.

Govoreći o značaju projekta za Univerzitet i grad, Zdravković je podsetio da je za stambene objekte grad obezbedio lokaciju površine 25 ari, čija je vrednost oko četiri miliona evra sa komunalnim priključcima, a vrednost čitave investicije je sedam miliona evra i sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske investicione banke. U pitanju je 208 stanova površine 35, 50 i 80 kvadratnih metara sagrađenih po evropskim kriterijumima, a namenjeni su mladim naučnim radnicima do 35. godine života kao i naučnicima koji žele da se vrate u Srbiju.

Izgradnju stanova za mlade naučne radnike u ulici Dimitrija Tucovića 3, u blizini tržnog centra „Plaza“, ukupne površine oko 10.000 kvadratnih metara, izvodi Građevinsko privredno društvo „Banković“ d.o.o. Crna Trava i prema rečima Dragana Zlatkovića, rukovodioca radova, završetak radova započetih početkom prošle godine očekuje se do kraja juna meseca.

FOTO: Duško Đorđević

Nema komentara

Odgovorite