Štrajk u “Vodovodu” i dalje traje, moguća i radikalizacija

- -
5

Zaposleni u kragujevačkom JKP “Vodovod i kanalizacija” i dalje su u štrajku koji je počeo u ponedeljak. Članovi tri sindikata traže potpisivanje kolektivnog ugovora za komunalnu delatnost i povećanje zarada koje nisu menjane 10 godina.

Kako navode u Štrajkačkom odboruI u štrajku je 259 od 530 radnika, zbog ispunjenja minimuma rada. Štrajkački odbor je i juče pregovarao u lokalnoj samoupravi Kragujevca, ali, za sada, nije pronađeno rešenje. Pregvori će, kako saznajemo, biti nastavljeni danas popodne, a od ishoda tih razgovora zavisi da li će se radnici odlučiti za radikalizaciju štrajka.

U Štrajkačkom odboru ističu da snabdevanje građana vodom nije ugroženo.

5 Komentara

  1. Šta se žalite na plate, da Ćetko i Verko nisu zapošljavali kolektivno čitave porodice sada ne bi bilo 60% viška i mogli bi da imate duplo veće plate!

    • Ajmo sendvicariiiiii
      Sirite tu SNS ljubav
      Podrska radnicima,a ovakvi su i nama postarima svaku vest botovali za 500 dinara

  2. Što se rada komunalnih preduzeća, generalno u Kragujevcu tiče, najbolje govori ova anketa ovde pored u kojoj su građani nezadovoljni čak 85 odsto. A što se radnika Vodovoda tiče mislim da su u pravu, i im plate jesu male, čak najniže od svih javnih preduzeća u gradu.

Odgovorite