„Sretenjske besede“ na Pravnom fakultetu

- -
0

sretenjske besede

Pravni fakultet u Kragujevcu, u saradnji sa Studentskim parlamentom, i ove godine organizuje tradicionalno takmičenje u besedništvu „Sretenjske besede“ koje će se održati u amfiteatru „Prof. dr Živomir Đorđević“, u četvrtak, od 17 sati.

Takmičari će se nadmetati u tri kategorije – zadate teme „Ako je novac Bog našeg vremena ko je njegov prorok“ i Prozor u svet može se zatvoriti novinama“; slobodna tema i improvizacija (takmičari dobijaju temu dva sata pred takmičenje).

U finalu će se učestvovati 12 takmičara, a učesnike će ocenjivati žiri u sastavu: Nebojša Bradić, pozorišni reditelj; mr Danijela Blaževska, profesor Retorike na Pravnom fakultetu „Justinijan Prvi“ u Skoplju; Zoran Panović, glavni i odgovorni urednik lista „Danas“ i prof. dr Emilija Stanković, profesor Retorike na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Značaj ovog takmičenja prepoznat je od strane Univerziteta u Kragujevcu, Grada Kragujevca, Ministarstva pravde, pravnih fakulteta iz zemlje i regiona, Advokatske komore Kragujevca i Čačka, kao i mnogih drugih uvaženih privrednih i naučnih organizacija.

Nema komentara

Odgovorite