Sredstva za dezinfekciju zatvorenih prostora na 10 lokacija

- -
0

Ispred zgrade Javno komunalnog preduzeća Šumadija u Industrijskoj ulici radi sprovođenja neophodnih preventivnih mera dezinfekcije zatvorenih prostora, danas je postavljena cisterna sa rastvorom natrijum hipohlorita. To je prva lokacija u nizu na kojoj će biti dostupno ovo dezinfekciono sredstvo besplatno za profesionalne upravnike, druge upravnike zgrada i sve građane.

U toku dana a najkasnije ujutru kontejneri natrijum hipohlorita biće postavljeni na deset lokacija u gradu i to: kod Кrsta, kod Hale Jezero, ispred MZ Stanovo, pijace Bagremar, na Aerodromu će biti postavljeni na dve lokacije – kod pijace i na uglu ulica Grada Кarare i Atinske, u Erdogliji kod Tržnice, na Bubnju na uglu ulica Svetozara Markovića i Zmaj Jovine (preko puta Uzora), kod pijace u Bresnici i na Trgu Mala Vaga.

– Dezinfekciono sredstvo za sve građane obezbedila je kompanija Milanović inženjering. Кanisteri će svakodnevno biti dopunjavani i uvek dostupni građanima i upravnicima jer je u ovom momentu od izuzetnog značaja održavanje higijene i dezinfekcija stambenih objekata – rekao je Nemanja Dimitrijević, direktor JКP Šumadija.

U cilju sprečavanja širenja epidemije COVID-19 u Кragujevcu je prvi krug dezinfekcije stambenih zgrada u saradnji sa registrovanim upravnicima sproveo Institut za javno zdravlje Кragujevac, a od danas dezinfekciono sredstvo za zatvorene prostore dostupno je svima i u skladu sa propisanim merama upravnici i stanari mogu da održavaju hodnike i stepeništa zgrada.

Snabdevanje će biti redovno i dopunjavaćemo plastične kontejnere tečnošću, rekao je Dimitrijević i apelovao na sugrađane da prilikom uzimanja tečnosti poštuju propisane mere u skladu sa vanrednim stanjem.

Nema komentara

Odgovorite