Sredstva udruženjima za zaštitu životne sredine

- -
0

prokicU zgradi Grada danas su potpisani ugovori za odobrenje sredstava dotacija udruženjima u oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja za 2013. godinu.

Dotacije iz budžeta grada Kragujevca u ukupnoj vrednosti od 2.430.000 dinara dobilo je 21 udruženje sa teritorije grada Kragujevca. Ugovore je sa njihovim predstavnicima potpisao Zoran R. Prokić, član GV za zaštitu životne sredine, održivi razvoj i saradnju sa udruženjima, koji je rekao da grad Kragujevac u kontinuitetu daje veliki značaj ovoj oblasti, a pre svega udruženjima.

– Bez obzira na tešku ekonomsku situaciju u gradu, ali i u Republici Srbiji, raspisali smo konkurs ove godine. Nastavićemo sa pružanjem pomoći udruženjima koja se bave ovim dealtnostima i narednih godina. Posle detaljne konkursne procedure kojom su utvrđeni uslovi za dobijanje dotacije grada Kragujevca, Komisija je odredila 21 udruženje koje je ispunilo sve neophodne uslove, a za opredeljivanje sredstava vodili smo računa o uspešnosti realizacije projekata prethodnih godina, koje je grad takođe finansirao – rekao je Prokić.

U cilju promocije zaštite životne sredine i održivi razvoj, udruženja na teritoriji grada Kragujevca tokom godine imaće konkretne aktivosti vezane za zaštitu prirodnih vrednosti, očuvanju biodiverziteta, podizanju sveti javnosti, umrežavanju i programe edukacije javnosti.

Nema komentara

Odgovorite