„Srce za decu“

- -
0

srce za decuGrad Kragujevac se priključio velikoj humanitarnoj akciji koju je pokrenula redakcija dnevnog lista „Blic“, pod nazivom „Srce za decu“. U proteklih nekoliko meseci dopisnici tog lista prikupljali su i objavljivali priče o socijalno najugroženijoj deci iz svih krajeva Srbije. Teško breme koje im je sudbina nametnula nose i dve porodice Raković i Petrović iz okoline Kragujevca.

Reč je o višečlanim porodicama, čija deca nikada nisu bila ni na zimovanju, ni na letovanju. Zbog toga je grad Kragujevac omogućio tim porodicama da sa decom provedu sedam dana u odmaralištu na Kopaoniku o trošku grada.

Tako su se porodice Raković i Petrović priključile jutros redovnoj grupi mališana koji su krenuli put Kopaonika.

U ime grada Kragujevca srećan put i prijatan boravak na Kopaoniku poželela je Ivana Todorović, sekretar Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci.

– Grad Kragujevac je sa zadovoljstvom podržao akciju „Srce za decu“ i u okviru svojih mogućnosti obezbedio besplatan boravak za dve porodice iz Lapova i Bresnice u Kragujevcu. Nadamo se da će im boravak na Kopaoniku omogućiti i da se odmore, ali i da deca sklope nova poznanstva i prijateljstva sa mališanima iz Kragujevca.

Inače, grad Kragujevac tradicionalno već devet godina iz budžeta finansira besplatno letovanje za 120 dece iz socijalno ugroženih porodica.

Nema komentara

Odgovorite