ŠR: Nije građanski normalno da šefovi gradilišta u Kragujevcu prete novinarima

- -
2

Upravni odbor Šumadijske regije saopštio je da su nedopustivi pritisci na medije koje vrše izvođači radova angažovani na  „rekonstrukciji“ zgrade kragujevačke „Tržnice“, uz skandalozne pretnje upućene Milanu Nikiću, dopisniku N1 iz Kragujevca.

Naime, radnik i poslovođa firme koja izvodi radove branili su reporteru N1 da snima i fotografiše srušeni deo pijace, a poslovođa je verbalno pretio novinaru koji se nalazio na javnoj površini, u parku, rečima „alo spusti tu kameru, jel čuješ kad ti lepo kažem, spusti kameru. Jel imaš dozvolu za snimanje? Beži odatle!“.

– Preduzeća koja su anagažovana da  izvrše rekonstrukciju pijace i izgrade podzemnu garažu, pored nestručnosti, ispoljila su i visok stepen primitivizma i bezobrazluka u napadu na poznatog kragujevačkog novinara. Javnost grada i novinarska udruženja očekuju da izvođači radova makar saopšte imena šefova i radnika koji su pokušali da spreče novinara N1 da radi svoj posao i izvesti građane o obrušavanju zgrade najstarije gradske pijace i ugrožavanju arhitektonskog nasleđa Kragujevca. Politički podobnim biznismenima više ne sme biti dopušteno da vršljaju po Srbiji kršeći sva pravila građanske normalnosti – navodi se u saopštenju Šumadijske regije.

2 Komentara

  1. Ma to je stoka s kojom se ne može razgovorom postići ništa. I oni i sloga constructions. Sledeći 5i oktobar mnogo će se više glava kotrljati, ja to obećavam sns izvođačima radova i krađa.

Odgovorite