Smanjuje se broj obolelih od gripa!

- -
0

Od početka epidemije gripa, u Šumadijskom okrugu registrovano je preko 13 hiljada obolelih. Taj broj se smanjuje, iako rizik od širenja virusa gripa još uvek nije prošao. Ovo je saopšteno na 14. po redu sednici Saveta za zdravlje grada Kragujevca. Od 13.500 hiljada obolelih od gripa, najveći broj zabeležen je kod ljudi starosne dobi od 30-60 godina.

Jedan od vidova prevencije je svakako vakcinacija. U Šumadijskom okrugu vakcinu je primilo 10.500 ljudi, dok se u Kragujevcu vakcinisalo 7 000 osoba. Grip jenjava, ali rizik od novog talasa još uvek nije prošao. Sednicu Saveta za zdravlje grada Kragujevca vodila je predsednica Saveta Gordana Damnjanović, koja je naglasila da je 2019. godina proglašena za godinu bezbednosti na radu.

U protekloj godini bilo je mnogo pritužbi građana na rad zdravstvenih ustanova ali i na povređena prava pacijenata. Ako su povređena prava pacijentu, ili građani imaju pritužbe na rad Zdravstvenih ustanova, treba se obratiti: Zdravstvenoj ustanovi, savetniku za zaštitu prava pacijenata, zdravstvenoj inspekciji ili zaštitniku prava osiguranih lica.

RTK

Nema komentara

Odgovorite