Slomljena turistička tabla na Đačkom trgu

- -
5

turisticka tabla z petrovicTuristička tabla na Đačkom trgu koja je postavljena krajem decembra prošle godine, polomljena je u noći između utorka i srede.

Vrednost jedne table sa nosećim stubovima, bez troškova postavljanja je 196.000 dinara. Prema rečima direktorke Gradske turističke organizacije „Kragujevac“, Snežane Milisavljević, pripadnici Grupe za uviđajno-operativne poslove Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Kragujevac obavili su uviđaj i NN počinioci biće krivično gonjeni.

Polomljenu tablu su prvi uočili radnici  preduzeća „Signal“ iz Sombora koji su stigli u Kragujevac kako bi, priključili pet turističkih tabli na sistem  javne rasvete.  Za osvetljenje tabli su u međuvremenu odobrene sve potrebne saglasnosti Preduzeća za izgradnju grada i Elektrošumadije, dok su radnici Čistoće zaduženi za postavljanje behaton ploča.

U Gradskoj turističkoj organizaciji su sa ogorčenjem reagovali na vest o uništavanju turističke signalizacije koju je Kragujevac prvi put dobio. U ovoj firmi ističu da je procedura izrade projekta, pribavljanja potrebnih dozvola i obezbeđivanja sredstava za realizaciju projekta bila mukotrpan i dugotrajan posao.

– Vandalizmi poput ovog su za svaku osudu i ako na bilo koji način možemo da utičemo tražićemo da kazne budu rigorozne. Svaki Kagujevčanin može samo da se postidi ovakvog vandalskog čina i uništavanja imovine iz čiste bahatosti – rekla je direktorka GTO Kragujevac.

FOTO: Z. Petrović (GTO)

5 Komentara

  1. smena direktorke odmah,tabla kosta 50 000din,a ona kaze 196 000.znaci ,ukradeno 146 000? znali su ovi sto lome da nije toliko,pa ajde da plate njih 50 po 1000 din i eto.

  2. da, direktorka koja stavlja jelena na znak ”akvarijum”, pise big park umesto veliki park…em nepismena, em nema nikakav fakultet za turizam, em postavlja enormne table gde im nije mesto. draga direktorka, da si imala skolu, znala bi da se na takvim mestima postavlja manja tabla…

  3. Ljudi, je l vas nerviraju ovi novi “turistički” ili kakvi već znaci, pa u Vrnjačkoj Banji ih nema ovoliko. Pritom postavljeni su na trotore, ali tako nekako da obavezno ometaju krtanje, evo onaj kod sata npr. zaklanja spomenik, ok, spomenik je takav kakav jeste, ali kad je već tu ne mora baš znak i to, turistički da ga zaklanja. Ovom gradu nedostaju trotoari, evo kad idete od bolnice ka studentskom domu levom stranom imate trotoar širine 20cm, a još ako neko čeka zeleno na semaforu da pređe na desnu stranu, e onda morate kolovozom… To je inače u blizini i onog stajališta gde je u 2 godine 2 puta došlo do bukvalno košenja onih koji su čekali bus…

Odgovorite