Sloga: Članovima sindikata direktor preti otkazima

- -
1

Udruženi sindikati Srbije “Sloga“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite, danas su obavestili javnost da je, kako tvrde, direktor Zavoda za smeštaj odraslih “Male Pčelice” Vladice Stanojević, njihovoj članici Gordani Milić uručio upozorenje pred otkaz.

“Nakon mesec dana od kada su Udruženi sindikati Srbije “Sloga“ – sindikat zdravstva i socijalne zaštite dostavili obaveštenje Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male Pčelice“ Kragujevac, da se određeni broj ljudi učlanio u sindikat i da će sindikat početi sa radom, direktor dr Vladica Stanojević ne prestaje da vrši pritisak na članove sindikata”, navode u toj sindikalnoj organizaciji.

Kažu i da je šestog januara predsednik tog sinidkata Predrag Đurić, zajedno sa potpredsednikom Nikolom Erićem, direktoru Stanojeviću lično predao obaveštenje o početku rada sindikata.

Đurić je, pored obaveštenja o tome da će sindikat „Sloga“ u narednom periodu početi sa aktivnostima u Zavodu, dostavio i spisak novih članova.

“Direktor Zavoda je tada počeo da poziva ljude sa spiska vršeći pritisak da se iz sindikata iščlane. Nakon nekoliko dana ucena i pretnji tri člana sindikata su se iščlanila, a samo nekoliko dana pre toga su popunili pristupnice u želji da uzmu aktivno učešće u radu sindikata”, tvrde u sindikatu “Sloga”.

Dodaju i da je direktor Zavoda Vladica Stanojević “optužio” medicinsku sestru Gordanu Milić da je “upoznala novinare sa problemom isplate plata zaposlenima”, kao i da je to razlog što je dobila upozorenje pred otkaz.

“Gordana Milić, više od 20 godina radi u Zavodu i nikada nije imala problem dok se nije učlanila u sindikat „Sloga“, tako da to predstavlja stvarni razlog eventualnog otkaza ugovora o radu, koji će nesumnjivo slediti nakon već pomenutog upozorenja. Sindikat će se obratiti nadležnim institucijama kako bi se sprečilo ovakvo ponašanje direktora”, navodi se u saopštenju “Sloge”.

1 komentar

  1. Ovo je baš glup potez od strane direktora. Posebno zbog toga što ima želju da uđe u trku za gradonačelnika Kragujevca. On već sada pokazuje da neće biti gradonačelnik svih građana, već samo jednog dela simpatizera i članova SNS. Izgleda da se on ne razlikuje puno od nesrećnog Radomira i da se njegovim eventualnim dolaskom na čelo grada ništa neće promeniti. I dalje će se proganjati i kažnjavati neistomišljenici, a grad će sve više tonuti u haos i beznađe.

Odgovorite