Slavica Urošević Slaja – IN MEMORIAM

- -
2

slajaU noći između 21. i 22. decembra, nakon kraće i teške bolesti, preminula je Slavica Urošević, mnogima poznata kao Slaja u 55. godini života. Sahrana će se održati u ponedeljak, 24. decembra u 13 časova na groblju u Stanovu, nakon komemoracije, koja će se održati u Knjaževsko-srpskom teatru, sa početkom u 10 časova.

Slaja je bila osnivač i rukovodilac Dečije pozorišne radionice i Dramskog studija Doma omladine, od 1984. godine, pa sve do svoje iznenadne smrti, kada je sa Dramskim studiom započela rad na predstavi “Pobesneli princ”.

Najveći kragujevački glumci, kao što su Stojan Đorđević, Ivana Vuković, Nikola Rakočević i mnogi drugi, bili su članovi Slajinog Dramskog studija, gde su prošli njenu školu glume i stekli prva znanja o svom budućem zanimanju.

Slaja je bila zaljubljenik u pozorište. Svoju ljubav prema istom godinama je prenosila na nove generacije mladih glumaca.

Pored škole glume, svaki član kako Dramskog studija, tako i Dečije pozorišne radionice, sa Slajom je prošao školu života. Sa svakim članom imala je izgrađen poseban odnos, postavivši se i kao prijatelj i kao roditelj.

Pored bavljenja grumom i režijom, Slaja se bavila i novinastvom. Osnovala je list Pravnog fakulteta, “Pravac”.

Kragujevac je ostao bez jedne izuzetne žene, koja nikada neće moći pasti u zaborav. Za ovaj grad i za sve mlade glumce, koji žive u njemu činila je prekrasne stvari, kojima je zaslužila tituli počasnog stanovnika ovog grada.

 

2 Komentara

  1. Da li je ovo jos jedna prerana smrt,zrtve uzaludne borbe za pravdu i dostojanstvo profesije kojom se bavila.To pitanje postavljam sebi sa velikim osecajem srama, sto sam jedna od mnogih koji samo posmatraju i cute.Ali, ako je za utehu Draga Slajo, sve “hvalospeve” onih koji na to imaju najmanje prava, neces, sada kada te nema vise, cuti.Znaces da te u srcima nosi veliki broj mladih ljudi, koje si sklonila sa ulice, bila im druga porodica i POCASNI gradjanin ovog Grada oduvek, a i ubuduce.

Odgovorite