Skuteri za Komunalnu policiju

- -
0

Skuteri za Komunalnu policijuJiri Nemec član veća Južnomoravskog regiona Češke republike uručio je danas gradu Kragujevcu deset skutera – donaciju koja je namenjena Komunalnoj policiji. Vrednost donacije je 20 000 evra, a Pijađo skuteri od 125 kubika imaju specijalnu opremu za teško dostupne delove grada i okoline, tako da Jiri Nemec očekuje da ova oprema značajno poboljša bezbednost javne imovine u gradu, ali i kvalitet života građana.

Izuzetno nam je drago da možemo i na ovaj način da izrazimo naše prijateljstvo prema građanima Kragujevca, rekao je Nemec.

Zahvaljujući se na donaciji, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović je kazao da je saradnja sa Južnomoravskom regijom prava saradnja, koja se realizuje kroz konkretne projekte.

Saradnja je uspostavljena pre više od decenije i do sada se kroz petanestak različitih projekata slilo oko milion evra. Reč je o projektima namenjenim poboljšanju kvaliteta života građana, kao što je recimo Situacioni centar – prvi takve vrste u Srbiji, izgradnja seoske ambulante, kabinet Urgentne medicine na Falultetu medicinskih nauka, rekonstrukcija generatora za prečišćavanje otpadnih voda kao i adaptacija Univerzitetske biblioteke.

Kragujevac, prema rečima gradonačenika Stevanovića, zahvaljujući Južnomoravskoj regiji ima i svog predstavnika u Briselu, čime je mnogo bliže Evropi i takva podrška je za nas od izuzetnog značaja.

Inače, Južnomoravska regija sarađuje i sa opštinama Šumadije. Do sada je realizovano oko 70 projekata među kojima vodosnabdevanje u Topoli i Rači.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite