Škole će realizovati nastavu u Muzeju

- -
0

Projekat pod nazivom „Muzej prošlosti za budućnost“ koji će uz podršku Ambasade Švedske biti realizovan u Kragujevcu, od novembra tekuće godine do januara 2013. godine promovisan je danas u Muzeju “21. oktobar” predstavnicima kragujevačkih škola koje će biti partneri na ovom projektu.

Tim povodom, Muzej u Kragujevcu posetila je Helen Laršon, ataše za kulturu u Ambasadi Švedske, koja je najavila da je ovaj projekat nastavak saradnje Ambasade Švedske sa Školskom upravom u Kragujevcu koja datira od 2009. godine, a cilj je povezivanje kulture i obrazovanja, odnosno muzeja kao mesta za učenje.

Iako uskoro odlazi iz Srbije zbog isteka mandata, Helen Laršon najavljuje da će se saradnja Ambasade Švedske sa gradom Kragujevcom nastaviti.

– Postoji mnogo načina na koji škole i muzeji mogu da sarađuju, jedan od njih je da škole dolaze u muzej, odnosno da se nastava organizuje u muzeju, drugi je da kustosi iz muzeja dolaze u škole da inspirišu učenike i nastavnike da se bave važnim pitanjima – rekla je Helen Laršon.

Nakon predstavljanja projekta  u prostorijama Muzeja „21. oktobar”, Slavica Kominac, zamenik predsednika Skupštine grada, priredila je prijem za Helen Laršon i njene saradnike kome su prisustvovali i Radojko Damjanović, načelnik Školske uprave u Kragujevcu i Zlatko Milojević, direktor Spomen-parka “Kragujevački oktobara”.

Projekat će realizovati Centar za razvoj kulture i dečjih prava iz Beograda.

Nema komentara

Odgovorite