Škabo: „Uticaj popularne kulture na sistem vrednosti“

- -
0

Skabo CarpeBoško Ćirković – Škabo, po prvi put u kafiću, održao je tribinu „Uticaj popularne kulture na sistem vrednosti“ u okviru „Projekta Srbija“ Beogradskog sindikata, koji ovakvim skupovima želi da skrene pažnju mladima o izazovima koje savremeno društvo stavlja pred njih.
Škabo je razgovarao sa prisutnim, mladim ljudima, o „zamkama“ savremenog doba i kako moraju pre svega da podstaknu sebe na razmišljanje kakav život žele da vode, a onda svoju energiju šire i na ljude oko sebe.

Navodeći konkretne primere Coca-Cole, Mc Donald’s-a i sličnih velikih kompanija ne želi da unapred osudi mehanizam na kojem danas svet počiva, već da ukaže na negativne strane tog sistema.
Kada je reč o poslednjem primeru male Tijane Ognjanović, ne treba izvući pouku kako sada nećemo više ništa pomagati, jer postoji mogućnost da je došlo do zloupotrebe, naglasio je Boško.

Podsetivši da Beogradski sindikat upravo kroz tekstove pesama koji koriste popularnu kulturu („Divljina“, „Alal vera“, „Svedok saradnik“…) da bi mladi izvukli pouku o primeru koji ne treba da slede. Upravo kroz ovakve tribine koriste svoj uticaj na mlade da bi poslali poruku, poznatu kao „Projekat Srbija“.
Novi album najavio je za narednih mesec dana, jer je naravno prisutne zanimao i njegov dalji muzički angažman.

Pokret Čista Srbija, kao organizator događaja, najavljuje nove tribine sa temama koje se tiču mladih.

Nema komentara

Odgovorite