Sindikati odbrambene industrije traže povećanja zarada

- -
0

Predsednici sindikata odbrambene industrije Srbije uputili su zahtev premijerki Ani Brnabić za razgovor o povećanju zarada jer su, prema njihovoj oceni, Uredbom Vlade Srbije “neopravdano svrstani u javni sektor”, zbog čega im je, po tom osnovu “do sada oduzeta milijarda dinara”.

Zahtev su potpisale sindikalne organizacije fabrika namenske industrije “Zastava oružje” iz Kragujevca, “Prva iskra” iz Bariča, “Prvi partizan” iz Užica, “Milan Blagojević” iz Lučana, “Krušik” iz Valjeva i “Sloboda” iz Čačka.

Sindikati fabrika odbrambene industije Srbije saglasni su da je neprihvatljivo dalje urušavanje materijalnog položaja više od 10.000 radnika zaposlenih u toj grani.

Na sastanku održanom u Lučanima, zaključeno je da bi hitno trebalo da se razgovara o načinu rešavanja društvenog kapitala, konverziji potraživanja i potpuno nekontrolisanom zapošljavanju radnika.

Oni su podsetili da su u julu tražili hitno održavanje sastanka sa ministom odbrane na kome bi se razgovaralo o ovim temama, ali do sada on nije održan.

Nema komentara

Odgovorite