SG: Usvojen završni račun budžeta

- -
1

Realizacija prihoda u budžetu grada Kragujevca za 2017. godinu iznosi 75,59 posto. To znači da je od planiranih 8.1 milijardi dinara ostvareno 6,16 milijardi prihoda i primanja. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci iznose 6,06 milijardi dinara. Odlukom o završnom računu utvrđen je i konsolidovani višak prihoda i primanja u iznosu 93 miliona dinara.

Većinom glasova odbornici Skupštine grada na redovnom XVII zasedanju usvojili su završni račun grada Kragujevca za 2017. godinu, uz ocenu da je završni račun pokazao da se budžet sve bolje i preciznije planira.

Predstavnici opozicije nisu glasali i izneli su niz kritika na račun vladajuće većine, koje se odnose na nedostatak investicija i rad javno komunalnih preduzeća.

Skupština grada je usvojila tri plana detaljne regulacije koji se odnose na Kružni tok kod srednje Medicinske škole, naselja Metino brdo i Bresnica i deo Radne zone Kragujevac i Zone poslovanja – Servis 2, kao i predloge odluka o izradi planova detaljne regulacije sledećih delova grada: “Kasarna Milan Blagojević“, neformalnog naselja Korman, dela Radne zone I Industrijska zona Kragujevac i Radne zone II Lepenica – Skladišni centar, Korman polja, naselja Stanovo, OŠ “Milutin i Draginja Todorović“, Petrovačka magistrala i naselja Teferič.

Odbornci su usvojili predlog o promeni naziva ulice Đure Pucara Starog u Licej Kneževne Srbije. Inicijativu za promenu naziva ulice podneli su Univerzitet u Kragujevcu, Ekonomski i Pravni fakultet i Druga kragujevačka gimnazija, a pridružio se i Sportsko-rekreativni centar “Mladost“.

Takođe, Skupština je usvojila i predlog da jedna ulica u naselju Pivara ponese ime bivšeg, generalnog direktora “Zastave“ Prvoslava Rakovića. Inicijativu je pokrenulo Udruženje “Kragujevac – naš grad”, a reč je o ulici koja se proteže od Gromovića ulaza, kroz bivši krug “Zastave”, do ulaza u “FIAT”.

Skupština grada je dala saglasnost na izmene i dopune Statuta JKP “Čistoća“ Kragujevac i Statuta ustanove Spomen park “Kragujevački oktobar“. Usvojen je i predlog odluke o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog stambenog preduzeća “Kragujevac“.

1 komentar

  1. Radomire nejaki dosta si jahao toliko si jespisoban da ti se i tvoja matva u stranci smeje !!!Mučiš stanovnike ker nema novih radnih mesta

Odgovorite