SG: Prijem za učesnike Međunarodnog tinejdžerskog kampa

- -
0

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana mladih udruženje “Interaktiv” i Mladi istraživači Srbije organizvali su u Kragujevcu trodnevni tinejdž kamp, a učesnici su mladi iz Italije, Francuske, Španije, Češke, Turske i Rusije. Član Gradskog veća za obrazovanje Nedeljko Manojlović i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi Stefan Nikezić organizoavli su danas prijem za učesnike ovog kampa.


“Grad Kragujevac na različite načine pomaže mlade a ove godine smo podržali projekat Udruženja Interaktiv koji nosi naziv “Volontirajmo zajedno“ u okviru kojeg se i održava ovaj kamp. Očekujemo da udruženja i ubuduće osmišljavaju slične programe i projekte, a grad će ih, u skladu sa mogućnostima, podržati. Programi koji imaju međunarodni karakter i koji povezuju i upoznaju mlade iz gradova Evrope, ocenjuju se kao veoma dobri jer imaju za cilj promociju interkulturalnosti, mira i prijateljstva među narodima”, rekao je član Gradskg veće Nedeljko Manojlović.

Kamp se organizuje od 1. do 14. avgusta, a Međunarodni dan mladih će se obeležiti trodnevnim programom i centralnom manifestacijom, konferencijom “Dan mladih – aktivizam i volonterizam“ koja će se održati u subotu, 12. avgusta u Sali Skupštine grada.

“Dan mladih Grad Kragujevac obeležava deveti put i udruženja su pripremila interesantne sadržaje na različitim lokacijama a gosti će moći da se upoznaju sa kulturom, istorijom i običajima naše zemlje. Na otvorenoj letnjoj sceni u Velikom parku biće organizovane muzičke i filmske večeri, likovne izložbe, takmičenja, pozorišne predstave, besplatna testiranja na HIV i hepatitis. Centralna konferencija za Dan mladih biće upriličena u zgradi Gradske uprave“, istakao je pomoćnik gradonačelnika Stefan Nikezić.

Zahvaljujući se partnerskim organizacijama na pomoći u osmišljavanju programa, gradu Kragujevcu i resornom Ministarstvu na podršci, Branko Ratković, predsednik “Interaktiva” je posebno zahvalio mladima koji su od velikog broja kampova koji se održavaju širom sveta odlučili da posete baš ovaj i u Kragujevcu proslave svoj dan.

“Pored organizacije kampova, Interaktiv se bavi i njihovom promocijom i na taj način pomaže mladima iz Kragujevca da učestvuju u aktivnostima u evropskim zemljama. Ove godine, broj mladih iz Kragujevca koji odlaze na međunarodne kampove povećao se za 20 posto u odnosu na prethodne godine, što ukazuje na značaj naših promocija”, rekao je Ratković.

On je istakao da je cilj udruženja da što više mladih zna za ovaj program i tako sebi obezbedi odlazak u inostranstvo gde će saznati nešto novo, a onda to primeniti u svojoj zemlji i tako doprineti razvoju volonterizma i aktivizma.

Nema komentara

Odgovorite