ŠESTI FESTIVAL NAUKE ,,DAJ(T)E SE NA ZNANJE”

- -
0

U petak, 16.03.2018.godine održaće se šesti po redu Festival nauke u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji. Realizaciju ove manifestacije, podržao je i pomogao CENTAR ZA PROMOCIJU NAUKE- Republike Srbije sa sedištem u Beogradu. Realizacijom projekta iz oblasti promocije i popularizacije nauke u 2017. godini Prvoj kragujevačkoj gimnaziji je od strane Centra obezbeđena finansijska podrška za sprovođenje aktivnosti planiranih Projektom.

Kako bi iz više uglova sagledali ,,ČOVEKA MODERNOG DOBA” što je moto ovogodišnjeg festivala, potrudiće se da mnogobrojni učenici  škole svojim inovacijama privuku pažnju posetilaca. Izuzetna ostvarenja iz oblasti primenjene fizike i elektronike, članova istoimene sekcije oduševiće one koji vole svet robotike.

Očekuje se oko 200 izlagača i učesnika Festivala, a na stručnom skupu pod nazivom ,,Kako škola izlazi u susret potrebama modernog doba” očekujemo 15 kratkih predavanja o neposrednom iskustvu u radu sa učenicima uz primenu novih nastavnih metoda.

Svoje radove i eksperimente prikazaće učenici i nastavnici srednjih škola iz Kragujevca: Medicinska škola, Prva tehnička škola i Druga tehnička škola, ali i iz drugih gradova kao što su gimnazije iz Beograda, Kraljeva, Novog Sada i Požege.

Gostuju  škole iz sledećih država : Gimnazija iz Kotora – Crna Gora kao učesnik, a u ulozi posmatrača ove godine i gosti iz Bugarske.

Modernizacija u svetu visokog obrazovanja, predstaviće se kroz prezentacije mnogih fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, kao što su PMF (svi instituti) i Fakultet Inženjerskih nauka.

Festival se otvara u 10:00h, tačnije:

10:00 – 10:30 h  Otvaranje Festivala i pozdravni govor direktorke Slavice Marković
10:30 – 16:00 h  Eksperimenti, izložbe, radionice, prezentacije …
10:30 – 15:30 h   Skup ,, Kako škola izlazi u susret potrebama modernog doba”
15:30 – 16:00 h   Proglašavanje pobednika i dodela nagrada
16:00 h   Zatvaranje Festivala

Pozivamo Vas da im se pridružite kako bi zajedno zakoračili u budućnost.

Nema komentara

Odgovorite