Sertifikati za učesnike projekta “Moje veštine, moja šansa”

- -
0

Business on a laptopUdruženje „Sunce“ i Biznis start ap centar organizovali su za oko stotinu mladih sa invalditetom, dodelu sertifikata o završenoj obuci koji će vredeti i na tržištu rada, nakon što su kroz projekat “Moje veštine, moja šansa” učesnici prošli obuku iz zantatskih i poslovnih veština.

Pomenutu projekat sproveden je pod pokroviteljstvom Ambasade Kraljevine Norveške,  a trajao je u periodu od oktobra 2012. do januara 2013. godine. Fokusiran na mlade osobe sa invaliditetom starosti od 15 do 34 godine kao ciljnu grupu, projekat je obuhvatio niz besplatnih obuka koje će mladima sa posebnim potrebama pomoći pri pronalaženju radnog mesta.

Mladima su na raspolaganju bile zanatske obuke (Pomoćnik kuvara, Estetska nega, Kompjuterski vez) i obuke poslovnih veština (Poslovna komunikacija, Biznis za početnike, Osnovi rada na računaru), kao i obuka „Hoću da se zaposlim – moje veštine, moja šansa“.

Pored otvaranja mnogobrojnih vrata na tržištu rada, projekat je ponudio mogućnost uključivanja u grupu podrške koju je vodio iskusni psiholog. Cilj grupe podrške je da mladi sa invaliditetom razviju samopouzdanje i ohrabre se za aktivno učešće u društvenim tokovima.

foto: poslovi.infostud

Nema komentara

Odgovorite