Seminar „Pravo o pravu životinja“ na Pravnom fakultetu u Kragujevcu

- -
4

Katedra za teoriju države i prava Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu organizuje seminar na temu „Pravo o pravu životinja“.

Seminar će biti održan na Pravnom fakultetu u Kragujevcu 21. aprila  (subota) u periodu od 10,00-13,30 časova.

Biće obrađena pitanja biološkog aspekta odnosa između čoveka i životinja, kao i njihov pravni okvir (teorijski, pozitivno-pravni, građansko-pravni i krivično-pravni aspekt). Osim profesora Pravnog fakulteta, učešće u radu Seminara uzeće i veterinarski stručnjaci, kao i predstavnici Udruženja za zaštitu životinja „Crvena šapica“.

Zainteresovani se mogu prijaviti  saradniku Andriji Popoviću (kabinet A211, svakog radnog dana od 08,00-18,00 časova ili na mejl apopovic@jura.kg.ac.rs ).

Rok za prijavu je do 11. aprila 2018. godine.

4 Komentara

  1. A sta je s nasim pravima? Kada idemo ulicom a oni kao setaju sa svojim krvolocnim ljubimcima bez zastitne korpe (brnjice)i bez povoca i jos nam se smeju kada se sklanjamo i bezimo od njihovih ljubimamaca.Gde su nasa prava???

  2. Komentar pokazuje nivo svesti doticnog Djoke o ugrozenosti ljudi a takodje i nivo obrazovanja i kulture same individue koja pljuje sasvim normalan komentar o ugrozenosti ljudi.Niko ne osporava prava zivotinja vec bezobrazluk vlasnika i njihovu bahatost.Pozz

Odgovorite