Sednica Skupštine grada zakazana za 27. april

- -
0

Predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović, nakon konsultacija sa šefovima odoborničkih grupa, zakazao je 16. redovno zasedanje gradskog parlamenta za petak 27. april sa početkom u 9 sati.

Pred odbornicima će se naći odluka o dodeli javnih priznanja grada Kragujevca. U pitanju je Đurđevdanska nagrada kao najviše priznanje koje dodeljuje naš grad. .

Komisija koju je formirao gradonačelnik, kao i skupštinski odbor koji se bavi dodelom priznanja i nagrada, imao je pred sobom 40 prijava, dosta kandidata iz različitih oblasti.

Utvrđena je lista predloga odluka o dodeli Đurđevdanske nagrade, tako da će odbornici Skupštine grada imati prilike da se kroz prvu tačku dnevnog reda bave ovom temom i daju svoju ocenu da li svi ti kandidati treba i da ponesu ta priznanja.

Među ostalim tačkama dnevnog reda, predsednik Skupštine grada je izdvojio urbanističke planove, od kojih je deo stigao kroz osnovni materijal, a tri plana detaljne regulacije se očekuju kroz dopunu.

Pred odbornicima će se naći i izveštaji o poslovanju zdravstvenih ustanova i javno komunalnih preduzeća. Tu će se naći i izveštaji o radu i poslovanju ustanova kulture, zatim predlog Operativnog plana za odbranu od poplava za vode drugog reda, predlog odluke o podizanju spomenika Dragiši Nedoviću i ostale tačke koje su nam stigle od strane Gradskog veća kao ovlašćenog predlagača za ovu sednicu.

Nema komentara

Odgovorite