Sednica Skupštine grada trajala manje od dva sata

- -
0

Prva ovogodišnja sednica Skupštine grada Kragujevca ostaće upamćena kao jedna od najkraćih. Rasprava po 14 tačaka dnevnog reda okončana je za manje od dva sata, a radilo se na ivici kvoruma.

Na početku sednice odbornici opozicije ukazivali su na to da u sali nema dovoljno odbornika, ali je predesednik skupštine Miroslav Petrašinović, nakon brojanja, konstatovao da je u prisutno 44 od ukupno 78 odbornika, te da postoji kvorum za nesmetan rad.

Tako su, bez prave diskusije i rasprave, usvojeni programi poslovanja i finansijski planovi gotovo svih ustanova kulture u gradu, kao i sportskih privrednih društava, kao i izmene i dopune statuta Centra za obrazovanje Kragujevac. Tom odlukom je predviđen prelazak Dečjeg odmarališta na Kopaoniku u nadležnost Centra.

Na predlog Socijaldemokratske partije Srbije za novog direktora Centra za socijalni rad “Solidarnost” imenovan je Vladan Jovanović.

Odbornici su, između ostalog, dali saglasnost i na odluke o uvećanju osnovnog kapitala JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKP „Šumadija“, kao i na odluku Nadzornog odbora „Šumadije“ za nabavku vozila i mehanizacije.

Većinom glasova odbornika usvojen je i Lokalani akcioni plan zapošljavanja.

Dvojica samostalnih odbornika Milan Urošević, predsednik gradskog odbora Srpskog pokreta obnove i Nebojša Ilić, takođe sa liste Srpskog pokreta obnove, kao i Senka Stevanović, donedavno odbornica “Zajedno za Šumadiju” formirali su novi odbornički klub „Svi na ovu stranu“.

Nema komentara

Odgovorite