Sednica Skupštine grada po hitnom postupku

- -
2

gradsko vece veroljub stevanovic nebojsa vasiljevicČlanovi Gradskog veća na danas održanoj sednici, posvećenoj stanju u Kragujevcu i odnosima sa Policijskom upravom, dali su saglasnost na predlog gradonačelnika Kragujevca, Veroljuba Stevanovića, da se sazove sednica Skupštine grada po hitnom postupku.

Zaključeno je da je stanje alarmantno, svakog dana suočavamo se sa novim pritiscima, privođenjima i saslušanjima. Situacija se sve više komplikuje, a rad lokalne samouprave je apsolutno blokiran.

Stevanović je predložio da Komisija, u sastavu Predrag Džajević član veća za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj i saradnju sa Vladom Srbije, Zoran Todorović član veća za nauku i saradnju sa Univerzitetom, Nebojša Vasiljević član veća za investicije i razvoj gradskih resursa i Nebojša Zdravković zamenik gradonačelnika sačine akt koji će, nakon usvajanja na sednici Gradskog veća, biti dostavljen odbornicima na odlučivanje.

– Cilj je da na sednici Skupštine grada, koju ćemo sazvati po hitnom postupku, razmotrimo situaciju u kojoj se nalazimo, ali i da upoznamo javnost i državni vrh sa okolnostima u Kragujevcu. Pritiske, optuživanja i tenzije moramo da zaustavimo, jer je tortura sve veća. Naša je obaveza da na to odgovorimo – rekao je Stevanović.

2 Komentara

Odgovorite