Sedmi arterski bunar u Resniku

- -
0

arterski bunar resnikU selu Resnik, zaseoku Dubokić, danas su otpočeli radovi na bušenju arteskog bunara sa koga će se pijaćom vodom snabdevati pedesetak domaćinstava. Ovo je 90. po redu arteski bunar na seoskom području u okviru programa rešavanja problema vodosnabdevanja na selu, a sedmi u selu Resnik. Početak radova u ovom zaseoku, danas je obišla Snežana Živanović-Katić, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu.

– U Resniku je već iskopano šest bunara, četiri seoska vodovoda su već završena, u Gornjoj mali, zaseoku Cerjak, Sobovica 1 i 2, tako da je za preko 300 domaćinstava u selu na ovaj način obezbeđena voda. U izgradnju vodovoda u ovom selu, iz agrarnog budžeta grada izdvojeno je oko devet miliona dinara. Sa bunara u zaseoku Dubokić vodom će se snabdevati pedesetak domaćinstava, a po završetku radova mašine će se preseliti u zaseok Šumice, čime će problem vodosnabdevanja na čitavoj teritoriji Resnika kompletno biti rešen – kaže Snežana Živanović-Katić.

Prema njenim rečima, program vodosnabdevanja na seoskom području kao najprioritetniji program koji se finansira sredstvima iz agrarnog budžeta nastaviće se i narednih godina, sve dok svaki zaseok ne dobije vodovodnu mrežu.

U 2013. godini planirano je 43 miliona dinara za ove namene i oko trećina sredstava je već realizovana.

Paralelno sa radovima u Resniku, izvode se radovi i na drugim lokacijama, u Velikim Pčelicama, Gornjoj Sabanti, Donjoj Sabanti…

Nema komentara

Odgovorite