Savet roditelja o vršnjačkom nasilju u školama

- -
0

savet roditeljaSavet roditelja grada Kragujevca, na juče održanom redovnom sastanku u zgradi Grada razmatrao je problem vršnjačkog nasilja u kragujevačkim školama u vezi sa aktuelnim dešavanjima i zaključio, između ostalog, da je rad na prevenciji u saradnji sa što većim brojem institucija u gradu jedan od najvažnijih zadataka.

Iako je sastanak Saveta roditelja zakazan pre nemilih događaja u kragujevačkim školama, sa unapred utvrđenim dnevnim redom, članovi su veći deo vremena posvetili učeničkom nasilju koje je sve prisutnije u školama. Savet roditelja grada Kragujevca, kao operativno, a ne političko telo, koje daje mišljenje, inicira akcije i predlaže mere za unapređivanje kvaliteta rada obrazovnih ustanova na nivou grada ima predloge kako i na koji način suzbiti nasilje u školama.

Roditelji smatraju da je potrebno da se što veći broj ljudi uključi u rad na prevenciji nasilja u školama. Prihvataju deo odgovornosti na sebe, ali smatraju da se samo zajedničkim akcijama svih u obrazovanju može poboljšati bezbednost dece, ne samo u školama.

Na sastanku Saveta roditelja Kragujevca bilo je reči i o planovima i aktivnostima saveta u narednom periodu, o planu upisa u srednje škole, kao i o rezultatima ankete u školama za izjašnjavanje o obaveznom izbornom stranom jeziku u petom razredu.

Nema komentara

Odgovorite