FAS: Oštećenje vozila izolovan slučaj

- -
9

fiatU vezi sa medijskim natpisima da su radnici fabrike Fiat Automobili Srbija namerno oštetili izvestan broj vozila, kompanija je izdala saopštenje koje prenosimo u celosti:

„Kompanija naglašava da ova epizoda predstavlja izolovan slučaj koji su osudili svi zaposleni i radnici u fabrici. FAS u potpunosti odbacuje i osuđuje objave i izjave za medije (objavljene povodom ovog slučaja) koje prenose netačne informacije o nezadovoljstvu radnika uslovima rada i platom, ili o postojanju loših odnosa među zaposlenima u fabrici zbog kulturoloških razlika ili drugih motiva. Kompanija naročito odbacuje optužbe u vezi sa neprimerenim ponašanjem jednog od naših menadžera prema nekim radnicima u montaži.

FAS je međunarodna kompanija koja posluje i garantuje uslove rada u skladu sa najvišim standardima koji poštuju zakon i zaposlene i garantuju njihovu integraciju i dobrobit. Osim toga, unutrašnji odnosi između srpskog i italijanskog menadžmenta su oduvek bili dobri, kao i veze sa gradskim zvaničnicima, predstavnicima Vlade i lokalnim sindikatom.

Kompanija sarađuje sa nadležnim organima u istrazi. U toku je ispitivanje okolnosti koje su dovele do trenutne situacije.”

9 Komentara

1. ma kako da ne…ne mogu da verujem koliko lazu….kako ih nije sramota…. juce sam primio 34000 platu a vec razmisljam o bolovanju jer me ledja razbijaju,,, (verovatno od lakog posla)

2. Kako Vas nije sramota da tako lazete i jos ocekujete da Vam neko veruje?????? Pa terali ste radnike da rade za Veliki petak. Jedva su se izborili da ne rade, ali su naravno to morali da “nadoknade”. Jesu li to odlicni medjuljudski odnosi o kojima pricate???? Da li je to postovanje radnika i njihove vere??? Treba da Vas je sramota koliko lazi mozete da izgovorite i koliko nepostovanja mozete da pokazete.

3. Јао како лажете италијани срам вас било. Ви не поштујете радника бре. Значи не могу да се нервирам више и слушам разне ваше нетачне изјаве. Све ће да се види!!!

4. Kako lazu!Pa sta bi nam italijani radili da radimo mi Srbi kod njih u Italiji u fabrici,ako nas ovde u nasoj zemlji maltretiraju…Pa ja mislim da bi nas tukli na svakom koraku,ne bi smeli da pisnemo…U Zastavi je nekad radnik imao obaveze,ali imao je i neka prava,a ovde samo imas obaveze,prava nemas!E moja Srbijo,sta si dozvolila…

5. Ја поједине од вас не капирам,ако нисте задовољни условима и платом ,што не напустите Фиат,нико вас силом не држи да останете,многи би били задовољни и тиме да раде,да им плата 28.ог леже до 12 ,на време без кашњења,да им се редовно уплаћују пензионо и здравствено,да им је посао сигуран.Коначно је овај град мало живнуо,млади су добили прилику да зараде,да бар испуне део својих снова.Услови за рад су ок,плата би могла да буде већа,али јбг криза,ни аутомобили се не купују у Европи као некад.Имамо шансу да производимо ауто за цео свет,да оправдамо шансу која нам је дата.Мени је пуно срце када по форумима читам како хвале овај ауто,имајући у виду да сам и ја томе допринео.Иначе радим у Монтажи,да не буде да сам тамо неки плаћеник,већ само реалан . Поздрав

6. a sto ne pisu o tome kako je je pre neki dan jedan italijan dobio batine u monazi od nasih radnika, jer je udarao cuske nekom ”muceniku” sto ne znam da se brani, pa su morale kolege da reaguju… i naravno zaba dobila po pi***…

Odgovorite