Saobraćajna policija za vikend sankcionisala 199 prekršaja u Kragujevcu

- -
0

policija snimaU centralnoj akciji pojačane kontrole saobraćaja, sprovedenoj tokom proteklog vikenda, akcenat je stavljen na kontrolu brzine kretanja, preticanja i alkoholisanosti vozača.

Na području Policijske uprave u Kragujevcu saobraćajna policija je kontrolisala 902 vozača, kod kojih je otkrila i sankcionisala 199 prekršaja. Dozvoljenu brzinu kretanja prekoračila su 104 vozača. Od tog broja 46 je prekoračilo dozvoljenu brzinu za više od 20 kilometara na čas na putu u naselju. Uočeno je i 14 prekršaja nepropisnog preticanja.

Pod dejstvom alkohola za upravljačem je zatečeno 49 vozača i oni su isključeni iz saobraćaja. U stanju veoma teške alkoholisanosti (preko 2,00 promila alkohola u organizmu) zatečena su dva vozača, četiri su bila u stanju teške alkoholisanosti (od 1,21 do 2,00 promila alkohola), a 29 u stanju srednje alkoholisanosti (od 0,51 do 1,20 prilila alkohola).

Primećena je i pojava nepoštovanja saobraćajnih propisa i svesnog pravljenja prekršaja od strane taksi prevoznika u užem centru grada. U akciji sprovedenoj u noći između subote i nedelje, sankcionisano je 12 takvih vozača.

U narednom periodu nastaviće se sa sprovođenjem ovakvih i sličnih akcija. Policijska uprava u Kragujevcu pozvala je sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise. Protiv svih koji ih ne budu poštovali, biće preduzete zakonom propisane mere.

Policija je apelovala na vozače putničkih vozila i taksi prevoznike da svojim ponašanjem daju doprinos poboljšanju opšteg stanja bezbednosti saobraćaja u gradu, naročito u noćnim satima.

Nema komentara

Odgovorite