Sanja Milovanović: Moji gosti su ono što „Kvart” jeste

- -
3

Feminizam konačno ostavlja svoje tragove jer u porodičnom poslu porodice Milovanović „vlada” devojka. Reč je o Sanji Milovanović koja već godinama uspešno vodi jednu od najpopularnijih i najposećenijih kafana u gradu. Gradski Kvart je stalna stanica svim ljubiteljima beomskog života, ali i onih koji ne izlaze tako često. Svedok mnogih uspomena. Mesto početaka. Oaza provoda.

Milovanovići su otvorivši kafanu krenuli od daleko manjeg prostora koji sad postoji . Dobrim radom i strategijom uspeli su da se prošire, otvore i baštu i restoran Kvart koji se nalazi  pored. Ono po čemu se ova porodica izdvaja je i to što redovno organizuju humanitarne žurke. Članovima porodice Milovanović gosti prilaze kao prijateljima, nema distance pa je možda baš ta empatija katalizator njenog uspeha.

Kada se stvorila ideja da ti otvoriš kafanu?

Oduvek sam želela da se bavim privatnim poslom, a ideja da to bude kafana je proistekla iz tadašnjeg druženja sa velikom grupom prijatelja i stalnih izlazaka. Želela sam da napravim mesto koje će biti po svemu prema našem ukusu.


Zašto „Gradski Kvart”?

Ime kafane je smišljalo moje društvo, jedna od ideja je bila “Boemski Kvart“, ali smo se na kraju svi složili da bude “Gradski Kvart“.

 

 

Da li si očekivala i bila sigurna u uspeh ili si rizikovala?

Oba. Naravno da je svaki privatan posao veliki rizik. Istovremeno uvek sam smatrala da velikim radom i upornošću sve može da se postigne, samo treba imati strpljenja i vere.

Moraš priznati da su retki slučajevi da je žensko vlasnik kafane, da li si nailazila na mišljenja da to nije za ženu? Kako to prevažilaziš?

Verujem da ima ljudi koji misle da to nije za ženu, ali svi koji me poznaju u meni vide osobu koja se bavi poslom, a ne samo žensko. Mislim da žene mogu da budu uspešne u bilo kom poslu.

 

Veliku pomoć i podršku dobijaš od svoje porodice…lično sam svestan koliko i oni provode veći deo dana u Kvartu ili samoj bašti, planirajući dalje kako se unaprediti i nadmašiti sebe u tom poslu…koliko se promenio život tvoje porodice od kako „Kvart” postoji u vašim životima?

Da. Veliku pomoć i podršku imam od svoje porodice. I, naravno život svih nas se stalno menja. U početku smo sami zajedno iznosili šut, obrađivali grede, utovarali građu, farbali, krečili… Kasnije smo zajedno radili u šanku, konobarisali, kuvali, prali sudove od 4 ujutru… Nakon toga smo zajedno pravili planove, organizaciju za opstanak i proširenje. Sada između ostalog uživamo u letnjoj bašti, ali i dalje smo tu od ujutru do posle ponoći. Više ne postoji odvojen privatni život od posla. Ipak stalno smo svi zajedno.

 

Ispada kao da ti tražim da hvališ svog „konja”, ali po čemu je „Gradski Kvart” poseban, evidentno je jedna od najboljih kafana u gradu?

Ono što Kvart čini posebnim to su zaista divni, veseli gosti koji prave opuštenu, izvanrednu atmosferu.

U kojim trenucima si pomislila „Bože šta mi je sve ovo trebalo?” Zašto?

U trenucima kada samo moja porodica i ja bili jedini gosti u kafani…i tako nekoliko prvih meseci. Kao i kada smo čekali šta će gosti naručiti pa trčali da to i nabavimo, jer novca za zalihe nije bilo. Sada se ne kajemo zbog svega toga, zapravo, mnogo više cenimo sve ovo zbog perioda kada smo mislili ‘šta nam je ovo trebalo’.

 

Da li si ono što si želela da budeš? Da „Kvart” ne postoji gde bi Sanja bila?

Ko to zna. Još sam mlada za postizanje krajnjih ciljeva. Tek sam počela…

Kada je u pitanju noćni provod, šta svaki uspešni ugostitelj mora da ponudi i obezbedi svojim gostima?

Dobru muziku, atmosferu, uslugu i dobrodošlicu.

Nešto najsvežije u gradu je restoran „Kvart” koji je nedavno otvoren pored same kafane, možeš li ga našim čitaocima predstaviti i podeliti planove koje imate vezane za njega?

Restoran smo otvorili sa željom da obezbedimo gostima u prijatnom ambijentu provod uz malo tišu muziku i veoma dobru hranu. U restoranu će biti uživo muzika svako veče, a na jelovniku pored gurmanskih specijaliteta možete naći i laganiju hranu za svačiji ukus od doručka do večere. Takođe, u restoranu organizujemo sve vrste proslava do 180 ljudi.

https://www.facebook.com/RestoranKvart/

3 Komentara

  1. Samo jos da nadjete bolju muziku, zaista nije potrebno da vam ”pevac” iz juzne srpske pokraine forsira nji’ove pesme. A konobari bi mogli malo manje da kradu. Sve ostalo super.

    • E više ste smorili stim južna pokrajina kosovari i ostala sranja .Za svoje neuspehe krivite sebe a ne druge to bi i tebi preporučio ‘stari Kragujevčaninu očito
      mentolojevčaninu ” …

Odgovorite