Sabor narodnog stvaralaštva u Kragujevcu

- -
0

Saborna crkva u Kragujevcu 28. avgusta proslavlja praznik Uspenja Presvete Bogorodice, kao svoju slavu, ali i kao jedan od četiri najveća praznika posvećena Bogorodici. Proslava Uspenja Presvete Bogorodice počinje Svetom Arhijerejskom Liturgijom u Sabornoj crkvi u 8 časova.

Posle toga, na štandovima u porti Saborne crkve i duž ulica Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića i Branka Radičevića, od 11 do 19 časova, biće održana “Smotra narodnog stvaralaštva”. Ovu smotru, kao i prethodnih godina, organizuje Gradska turistička organizacija “Kragujevac” u saradnji sa Sabornom crkvom.

Osim stalnih saradnika, seoskih domaćinstava koja su uvidela turističke potencijale i počela da se bave njegovim razvojem, na štandovima, u porti crkve, izlagaće i Gradska turistička organizacija “Kragujevac”.

U cilju promovisanja tradicije i kulture življenja na ovim prostoprima, na štandovima, 28. avgusta, naći će se isključivo unikatni proizvodi starih zanata, ručno proizvedeni predmeti na tradicionalan način kao i hrana i piće pripremljeni u malim kućnim radionicama.

Sabor narodnog stvaralaštva biće prilika da proizvođači vina i rakije sa prostora Centralne Srbije i Pomoravlja organizuju degustaciju i predstave svoje proizvode.

Izložba je prodajnog karaktera. Sve ove proizvode posetioci će moći da kupe i na taj način uvide lepotu i osete toplinu naše tradicije.

Nema komentara

Odgovorite