Sa protesta zatražena ostavka Radomira Nikolića

- -
0

Kragujevčani su i ove subote protesnom šetnjom održanom 12. put zaredom zatražili promene u gradu i državi. Ovog puta, nakon odbijanja da primi zahteve protestanata, građani su zatražili od gradonačelnika Radomira Nikolića da podnese ostavku.

Kao i do sada okuplljanje je počelo na platou Robne kuće “Beograd” odakle se, kroz ulice Zorana Đinđića, Save Kovačevića, Grada Sirena, Nikole Pašića i glavnom, šetalo do Prve kragujevačke gimnazije i Đačkog trga. Baner protesta #1 od 5 miliona Kragujevac, večaras su, simbolčno, nosili prosvetni radnici.

Nakon obraćanja u ime organizatora, zatražene ostavke Radomira Nikolića, te informacije da su predstavnici Organizacionog odbora protesta konačno gostovali na RTK, što tu kuću ne oslobađa odgovornosti za medijski mrak u Kragujevcu, građanima su se obratili glumac Branislav Trifunović i reper i književnik Marko Šelić – Marčelo.

Trifunović je poručio građanima da ostaje samo još jedan pokušaj da dece iz Srbije ne odu, te da budu istrajni i ne nasedaju na provokacije.

Marko Šelić Marčelo najpre je u svom govoru podsetio na slučaj Marije Jovanović iz Brusa, novinara iz Grocke, slučaj helikopter, rušenje u Savamali.

On je istakao je da je primarni razlog da se bude na ulici, na protestu – solidarnost.

Novi protest u Kragujevcu zakazan je za narednu subotu u uobičajeno vreme – u 18 sati.

Nema komentara

Odgovorite